Liga 1

Flavius Stoican e sigur: "Nu ne făceam de rîs în Europa League". Şi declară: "Sînt mulţumit de actualul lot"

Articol de Eduard Apostol  —  luni, 23 iunie 2014

Flavius Stoican este un antrenor mulţumit. Cu toate că insolvenţa lui Dinamo i-a umbrit prima performanţă ca tehnician, calificarea cu echipa în cupele europene.

"La momentul actual, sînt mulţumit de lot, de cum se prezintă jucătorii. Am posturi în care sînt 2-3-4 jucători. Dacă vom mai găsi vreun jucător valoros, atunci vom vedea dacă mai e nevoie de vreun transfer.

Tot lotul este sănătos, cu excepţia faptului că Steliano Filip are o mică problemă medicală, reglabilă pînă la ora cantonamentului din Anglia", a explicat "principalul" din Ştefan cel Mare.


Filosofia sa în privinţa pregătirii fizice este simplă: "Cînd nu poţi să alergi, e greu să-ţi pui în aplicare calităţile fotbalistice". Ce vrea de la viitorul sezon? "Vrem o clasare mai bună decît în campionatul trecut, chiar dacă nu putem evolua în cupele europene. Cînd vom ajunge acolo, vrem să fim pregătiţi.

Aş fi ipocrit să zic că nu aş fi avut să am emoţii, acum, pentru tragerea la sorţi, dar avem răbdare şi ne vom pregăti pînă vom juca în Europa. Ţin pumnii celor de la CFR Cluj, sincer, să ajungă cît mai sus în această competiţie. Nu sînt dezamăgit că ardelenii joacă acolo".

Stoican a fost ferm: "E greu să dau un pronostic, pînă la ce nivel ajungeam în Europa League, însă nu ne făceam de rîs".

Lecţii despre insolvenţă
Tehnicianul care vede Belgia ca una din marile surprize de la Mondial, chiar o finală alături de Brazilia, a mărturisit că vineri va fi o discuţie la Bucureşti, alături de jucători şi de patronul Ionuţ Negoiţă, pentru a li se explica fotbaliştilor ce înseamnă insolvenţa! "Dacă va veni vreo ofertă pentru vreunul dintre jucători, le vom analiza, dar Matei şi Lazăr vor merge în străinătate dacă va veni o propunere de la o formaţie puternică", a comentat Flavius.

"Fanii apreciază pe cei ce se luptă pentru Dinamo"
A continuat: "Ne bucură interesul manifestat pentru Rotariu, laudele adresate lui de către Luciano Moggi sau alte persoane. Dar numai fotbalul îl va răsplăti, pentru locul de titular trebuie să se lupte, ca orice dintre ceilalţi jucători. Cît priveşte disensiunile cu suporterii, sînt lucruri reglabile, fanii apreciază pe cei ce se luptă pentru Dinamo".

"Nu mă tentează lumea arabă"
Referitor la rivalul istoric, dinamovistul a comentat: "Nu garantează nimeni că Steaua ajunge în grupele Champions League, trebuie să fie atentă la adversarii consideraţi mai slabi. Plecarea lui Reghecampf? Sînt sigur că şi Costel Gîlcă va face treabă bună". Şi-a conchis: "Nu mă tentează să lucrez în lumea arabă, vreau să fac treabă la Dinamo, mă stimulează foarte mult. Îmi doresc să fac fotbalişti din jucătorii noştri de acum"

"Am în vederi mai mulţi jucători de la juniori, nu doar Petre, Dobre sau Tîrcoveanu. Cu răbdare, vor fi promovaţi. Îi veţi vedea pe mai mulţi în prima echipă a lui Dinamo, important e să nu lase tricoul de titular dacă îl vor prinde"
Flavius Stoican, antrenor Dinamo

"Să vedem ce decizie vom lua în privinţa lui Thicot. Dacă n-a venit, nici pînă acum, înseamnă că nu mai vrea la Dinamo, mă voi descurca şi fără el, nu vom suferi noi, ca echipă"
Flavius Stoican, antrenor Dinamo

"La Mondial, m-a surprins eliminarea Spaniei. Vedeţi, nu joacă doar calculele hîrtiei sau cota vreunui star! Cîştigă cel ce pune suflet, cel ce are determinare, de aceea am speranţe că şi noi vom face treabă bună în continuare. Aş vedea o finală Brazilia - Belgia"
Flavius Stoican, antrenor Dinamo

"Viitorul la Dinamo sună bine, avem două grupe campioane naţionale la juniori. În rest, ce spune unul sau altul, nu vreau să comentez, le urez baftă tuturor"
Flavius Stoican, antrenor Dinamo

"Bilinski pleacă, acum, cu prima şansă la titularizare, dar mai avem în component jucători tineri, precum Lemac, care poate emite pretenţii. El zice că nu şi-a declarat dragostea pentru Steaua, important e să dea goluri cînd intră pe teren. Lumea îl va purta pe braţe dacă va marca pentru Dinamo"
Flavius Stoican, antrenor Dinamo


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.