CM 2014

VIDEO+FOTO Copa America » Columbia iese din grupe cu maxim de puncte, după 4-1 cu Japonia

Articol de Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Columbia va întîlni în "optimi" Uruguayul, iar o eventuală calificare în "sferturi" îi aduce tot un adversar de pe continentul-gazdă: Brazilia sau Chile!


Calificaţi deja în "sferturi", urmaşii lui Valderrama nu le-au oferit niponilor victoria care ar fi putut să-i ducă mai departe. Nici asiaticii nu şi-au dat silinţa, arătînd ca România în ultimul meci al grupei de la Euro 2008: Konno a făcut penalty repede, în minutul 16, transformat de Cuadrado! Okazaki a fost responsabilul cu speranţa, a egalat la ultima fază a primei reprize. Dar reuşita a luat forma insulelor Japoniei, izolată în marea galbenă a atacurilor columbiene.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Jackson Two
Concretizate şi de-un gol din acţiune: Jackson Martinez a făcut 2-1, după primul său şut la poartă la Campionatul Mondial! A luat gustul plasei şi l-a mai învins o dată pe Kawashima (82) cu un şut plasat, iar celălalt vîrf cu nume de Holywood, James Rodriguez, a închis meciul cu o scăriţă spectaculoasă. 4-1, Mondialul continuă în stil Copa America!

Mondragon, "veteranul" CM!
Ultima schimbare a partidei de ieri a fost istorică: columbianul Faryd Mondragon a devenit cel mai vîrstnic fotbalist care joacă la un CM, 43 de ani şi 4 zile! El a depăşit recordul camerunezului Roger Milla, care a apărut pe teren la 42 de ani şi 39 de zile.


9 goluri a marcat Columbia la actualul CM, doborînd recordul de 5 stabilit la turneul final din 1962

Japonia - Columbia 1-4
Okazaki (45+1) - Cuadrado ( 17- pen), Martinez (55, 82), Rodriguez (90)
Japonia: Kawashima - Uchida, Yoshida, Konno, Nagatomo - Aoyama (61 Yamaguchi), Hasebe - Okazaki (69 Kakitani), Honda, Kagawa (85 Kiyotake) - Okubo
Antrenor: Alberto Zaccheroni
Columbia: Ospina (85 Mondragon) - Arias, Valdez, Balanta, Armero - Cuadrado (46 Carbonero), Mejia, Guarin, Quintero (46 Rodriguez) - Martinez, Ramos
Antrenor: Jose Pekerman
Cartonaşe: Konno (16) - Guarin (63)
Arbitru: Pedro Proenca (Portugalia)
Stadion: Arena Pantanal (Cuiaba)

Clasamentul grupei şi întregul tablou al Campionatului Mondial!



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.