Tenis

Come on! » Simona Halep a trecut un test dur pe iarba de la Wimbledon şi s-a calificat în turul III

foto: Reuters

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

A treia favorită a învins-o pe Lesia Ţurenko, 6-3, 4-6, 6-4, în o oră şi 49 de minute, calificîndu-se în premieră în turul al 3-lea de la Wimbledon. Românca va juca astăzi, începînd cu ora 15:30


All England Club e locul în care unele lucruri nu se schimbă de mai bine de un secol, iar altele se modifică de la o clipă la alta. Vremea, în primul rînd. Acum se poate juca, peste 5 secunde iarba se transformă într-un soi de patinoar verde. Asta s-a întîmplat joi seară, cînd Simona Halep aştepta să vadă dacă va mai juca sau nu. Fusese programată s-o întîlnească pe Lesia Ţurenko în al 4-lea şi ultimul meci de pe Terenul 2. Între timp, s-a adăugat o altă partidă, reportată de miercuri. Şi uite aşa, arena respectivă s-a transformat în cea mai înghesuită. În final, ploaia a pus un capac mare şi greu peste o zi marcată de necunoscute. Românca a mai pus o noapte de frămîntare pe lista de aşteptare.

Start timpuriu
Ieri însă, a ajuns devreme la terenuri, pentru un start la ora 11:30 locală. Un pui de ploaie a întîrziat începerea meciului cu cîteva minute, dar mai tîrziu soarele a pus stăpînire peste cerul albăstrui. Totul rămînea să se decidă în iarbă. Simona a început disputa cu un tricou cu mînecă scurtă şi cozoroc alb. L-a încheiat, o oră şi 49 de minute mai tîrziu, într-o eliberare sonoră şi gestuală, cu maiou şi capul descoperit, răsuflînd greu, dar uşurată.

A fost o dispută ce, schiţată pe un petic de hîrtie, părea simplă. În realitate, s-a dovedit complicată de-a binelea. Primul act a urmat un scenariu clasic, cu Lesia Ţurenko, jucătoarea mai slab clasată, 170 WTA, greşind mai mult, în timp ce Halep făcea suficient pentru a nu intra în zona de pericol. Un break venit la fix, în game-ul al 7-lea, şi actul era pecetluit ceva mai tîrziu la 6-3.

Traseu deturnat
Apoi, lucrurile păreau că urmează acelaşi traseu, 3-0 rapid pentru Simona în setul secund, Janowicz şi Hewitt fuseseră probabil alertaţi, erau programaţi să joace al doilea meci. Dar n-a fost atît de simplu. Ucraineanca a început să creadă tot mai mult în loviturile ei, iar românca a traversat o perioadă tulbure, presărată cu mai multe greşeli. În cîteva zeci de minute scurse iute, Ţurenko luase 6 din 7 game-uri disputate şi setul al doilea.

În decisiv, Halep şi-a regăsit ritmul şi verva, a servit pentru victorie la 5-3, a avut două mingi de meci, s-a trezit înghesuită la 5-4, dar a concretizat pînă la urmă la a patra şansă. Uneori, înfruntările se cîştigă aşa, luptînd şi trăgînd cu dinţii de fiecare minge. E exact ce a făcut Simona ieri pentru un loc, în premieră, în turul al 3-lea la Wimbledon.


71.000 de lire sterline şi-a asigurat Simona Halep prin calificarea în "şaisprezecimi" la Wimbledon

Contra lui Bencic
Următoarea adversară a Simonei este adolescenta elveţiană Belinda Bencic, 17 ani, cîştigătoarea de anul trecut a Wimbledon-ului la juniori. "Nu ştiu dacă progresul meu rapid e o surpriză sau nu. Mă bucur că mă aflu deja pe tabloul senioarelor", a spus Bencic, care e asemănată cu Martina Hingis. "Halep a jucat finala de la Roland Garros, e favorita a treia aici, aşa că sînt bucuroasă să joc contra ei. O să intru pe teren şi cred că am o şansă s-o bat, vreau să cîştig. N-am nici o presiune, voi da totul, voi lupta", a adăugat ea. "Belinda e tînără, puternică. Sper că-mi voi simţi bine jocul şi că voi fi mai agresivă", a spus Simona pentru treizecizero.ro.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.