CM 2014

FOTO 16 cifre pentru 16 performere » Astăzi încep optimile: cele mai interesante statistici pentru primele partide eliminatorii

Articol de Răzvan Luţac, Sebastian Culea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cînd aleargă Messi mai puţin decît un portar, cine a tras cel mai mult la poartă, cine a fost cel mai faultat jucător şi cine e cel mai precis pasator


BRAZILIA - CHILE (azi, 19:00)

Secera din orchestră

17 tacklinguri a reuşit Oscar. Este de departe fotbalistul cu cele mai multe intrări prin alunecare la acest turneu final, peste croatul Olici (10) ori grecul Samaras (9). Face parte şi dintr-un top mai puţin select, cu 32 de mingi pierdute, clasament în care liderul a plecat acasă (portughezul Nani, 17)!

41 de repuneri de la margine a avut Mauricio Isla, recordul acestui Mondial



COLUMBIA - URUGUAY (azi, 23:00)
Letali
3 pase decisive are columbianul Cuadrado. Cele mai multe de la World Cup. Şi un alt coleg este performer: 45 de minute i-a luat lui James Rodriguez să dea gol sau să paseze decisiv. Recordul Columbiei în toată istoria CM!

6 cartonaşe galbene a încasat Uruguayul, liderul echipelor


OLANDA - MEXIC (mîine, ora 19:00)
Virtuoşii golului
10 reuşite are Olanda la acest turneu final. Jumătate le-a înscris în poarta campioanei mondiale Spania! N-a depăşit recordul ultimelor ediţii, Brazilia şi Germania (ambele 11 în 2002). Unul dintre lideri, Robben, are şi un record individual: a avut 8 pătrunderi în careu!

267 de minute a rezistat mexicanul Ochoa fără gol, cel mai mult dintre toţi goalkeeperii turneului


COSTA RICA - GRECIA (mîine, ora 23:00)
Victima preferată
17 faulturi a suferit Georgios Samaras. E cel mai lovit fotbalist de la această ediţie, la mare distanţă de următorul clasat, brazilianul Luiz Gustavo (10). El a obţinut penalty-ul cu care elenii s-au calificat mai departe.

8 şuturi pe poarta Costăi Rica s-au tras la acest CM: Navas a fost învins doar dintr-un penalty


FRANŢA - NIGERIA (luni, ora 19:00)
Puşcaş francez
15 şuturi pe poartă a reuşit Karim Benzema, mai mult decît oricare alt fotbalist de la competiţia braziliană! E depăşit la numărul de şuturi spre poartă doar de Cristiano Ronaldo (20 faţă de 23). "Am avut probleme fizice cu Ecuador, însă ne revenim pînă la jocul cu Nigeria", a punctat Karim.

17 intervenţii salvatoare a avut nigerianul Enyeama: e primul în clasamentul portarilor rămaşi la CM


GERMANIA - ALGERIA (luni, ora 23:00)
Vînătorul de mingi
31 de baloane a recuperat Mats Hummels, recordul primelor trei meciuri de la acest Mondial. Numele fundaşului este pomenit pe Twitter cu o medie de patru ori pe minut: a înscris primul său gol oficial la "naţională" chiar în debutul său la un CM, 4-0 cu Portugalia.


1 este numărul golurilor Algeriei la fiecare patru ocazii: media turneului este un gol/10 şanse


ARGENTINA - ELVEŢIA (marţi, ora 19:00)
Fuge sub portari!
5 kilometri a alergat Messi în cele trei meciuri din grupă cît timp mingea a fost la adversari. Adică puţin sub 2 km per meci! "E foarte puţin. Ca o comparaţie, un portar parcurge circa 5 kilometri într-un meci. Cît a alergat el în toate", a explicat pentru Gazetă fostul goalkeeper stelist Eugen Nae.

11 şuturi din afara careului a tras Shaqiri, cel mai mult dintre fotbaliştii rămaşi la turneu


BELGIA - SUA (marţi, ora 23:00)
Maratonistul yankeu
38 de kilometri e distanţa parcursă în primele trei meciuri de americanul Michael Bradley. Mijlocaşul lui FC Toronto, 26 ani, are o medie incredibilă, aproape 13 kilometri alergaţi pe meci. "Este motorul nostru, s-ar putea să fie extenuat", se tem americanii.

4 goluri a înscris Belgia: au punctat doar rezervele, cel mai rapid a venit în minutul 70!


89 la sută din pasele lui Mascherano au ajuns la un coleg

136 de reuşite a avut faza grupelor de la acest CM: cea mai prolifică din istoria turneelor finale!

21 de goluri s-au înscris pe stadionul din Salvador, cel mai spectaculos, a fost însă şi cel mai gol (s-a umplut la doar 95,5% din capacitate)

29 de secunde i-a luat lui Clint Dempsey să înscrie cel mai rapid gol al actualului Mondial

Mondial special pe GSP.ro » Intră ACUM în cea mai spectaculoasă secţiune de pe site: meciuri live, statistici, infografii

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.