Ciclism

Dezbaterea a luat sfîrşit: Sir Bradley Wiggins nu a fost selecţionat de Sky pentru Turul Franţei. Chris Froome are echipă stelară

Bradley Wiggins în Turul Franței 2012, competiție pe care a cîștigat-o, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 28 iunie 2014

Sir Bradley Wiggins nu va lua startul alături de Sky în cea de-a 101-a ediţie din Turul Franţei. Rutierul în vîrstă de 34 de ani nu a fost selecţionat de directorul echipei, Sir David Brailsford, din cauza conflictului intestin pe care îl are cu cîştigătorul en-titre al Marii Bucle, Chris Froome

În ultimele luni, Bradley Wiggins şi Chris Froome au purtat o discuţie de la distanţă în privinţa rolului pe care primul l-ar putea avea în echipa Sky de Turul Franţei. Dacă startul competiţiei programat în Marea Britanie l-a entuziasmat pe Wiggins şi l-a făcut să pună presiune pentru o eventuală selecţie, primul campion din Regat în Marea Buclă a primit o lovitură din partea conducerii, care nu l-a inclus în primul 9.

"A fost o decizie foarte grea, fiindcă Brad este un campion desăvîrşit. Dar slujba mea este să anticipez care e cea mai bună carte pentru a cîştiga, deci am acţionat în consecinţă. Wiggins (primul campion britanic din Turul Franţei, în 2012) a avut un rol fundamental în dezvoltarea ciclismului din UK. El mai are cîţiva ani buni de competiţie în faţă", a explicat Brailsford.

Anunţul a venit ieri, chiar în ziua cînd Wiggins şi-a mai trecut în palmares un tricou de campion naţional la contratimp. "E dezamăgitor pentru mine, dar din punctul de vedere al echipei, cred că Sky a făcut cea mai puternică selecţie", a explicat rutierul britanic.

În vîrstă de 29 de ani, Chris Froome a lăsat să se înţeleagă clar că nu doreşte să ruleze alături de Bradley Wiggins în Turul Franţei. Cei doi au dezvoltat o relaţie de antipatie încă din Turul Spaniei 2011, atunci cînd Froome a terminat pe locul secund, la un minut şi 26 de secunde de Wiggo, însă lovitura de graţie a venit un an mai tîrziu, în timpul Turului Franţei cîştigat de Sir Brad, atunci cînd domestique-ul Froome l-a sfidat pe liderul echipei în mai multe etape montane.

Echipa Sky pentru Turul Franţei 2014: Chris Froome, Richie Porte, Geraint Thomas, Mikel Nieve, Bernhard Eisel, Vasil Kiryienka, David Lopez, Danny Pate, Xabier Zandio.

Turul Franţei pleacă la drum pe 5 iulie, din Yorkshire.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.