Tenis

Ploaie, iarbă, victorie » Simona Halep s-a calificat în optimi şi a intrat în săptămîna a doua de la Wimbledon

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Favorita numărul 3 a învins-o ieri pe campioana de la juniori de anul trecut, elveţianca Belinda Bencic, cu 6-4, 6-1 în o oră şi 10 minute # Halep devine prima româncă ajunsă în "optimi" la Wimbledon după 16 ani, de la Irina Spîrlea


Într-un fel, meciul de ieri dintre Simona Halep şi Belinda Bencic s-a decis înainte de a începe. S-a decis atunci cînd foarta tînăra şi un pic imprudenta elveţiancă, 17 ani, a declarat că îşi doreşte s-o învingă pe a 3-a jucătoare a lumii, că are o şansă şi, mai mult, nimic de pierdut. Simona, venită după un meci al nervilor cu Ţurenko, a răspuns cu un surîs pe buze că nici ea n-are nimic de pierdut, jucînd pentru prima dată în carieră în turul al treilea la Wimbledon.

Iar start amînat
Într-un fel, meciul de ieri s-a decis înainte de a începe, cînd ploaia a adus alte ore lungi şi încordate de aşteptare. Halep a trecut deja de multe ori prin asemenea situaţie, chiar dacă nu-i place, şi e mai călită în bătălia nervilor, în tehnica gestionării timpilor amorţiţi de cenuşiul norilor. S-a văzut din felul cum a intrat Bencic în meci, cu un strop de nerăbdare în plus, cu o agitaţie mai pronunţată. Fetele trebuiau să dispute partida a doua de pe Terenul 2, după cea dintre Raonic şi Kubot, dar s-au văzut trimise, la reluarea jocurilor, ora 18:10 la Londra, două în plus la Bucureşti, pe arena cu numărul 12.

Într-un fel, meciul de ieri s-a decis după primele două game-uri, deşi scorul pe tabelă era 1-1. Aflată la serviciu în deschidere, elveţianca a avut nevoie de 13 minute pentru a şi-l conserva, salvînd două mingi de break şi traversînd 11 situaţii de egalitate. În replică, Simonei i-au trebuit fix două minute pentru a-şi face serviciul.

Apoi, lucrurile au intrat într-un soi de firesc. Halep jucînd măsurat, dar şi agresiv, potrivindu-şi loviturile exact cît mingea să rămînă în teren. A servit foarte bine, 6 aşi în total, reuşită de 78% pe primul. A forţat cînd a trebuit, făcînd break-ul la 2-2. A avut un mic tremur cînd a trebuit să închidă setul, dar a scos cu bine game-ul la capăt, arătînd o tărie de fier. Bencic, în schimb, a arătat multe lucruri bune, Simona s-a văzut un pic în oglindă în puştoaica elveţiană, dar a şi cedat sub apăsarea mizei.

Rapidă pe final
De la începutul setului secund, românca s-a impus. Maşina a ambalat tot mai bine, punînd viteză în lovitura de dreapta, iar break-urile s-au înghesuit în dreptul lui Halep. S-a încheiat 6-4, 6-1, în o oră şi 10 minute, contrast faţă de meciul precedent al Simonei şi semn că iarba îi devine tot mai prietenă.

E prima româncă în "optimi" la Wimbledon după 16 ani, de la Irina Spîrlea în 1998. O va întîlni acolo pe kazaha Zarina Dias, numărul 72 mondial, care a trecut ieri de Vera Zvonareva, finalista din 2010, 7-6 (1), 3-6, 6-3. Este, de asemenea, pentru al 4-lea turneu de Mare Şlem consecutiv în a doua săptămînă. În cadrul generos al istoriei mari, Simona şi-o scrie pe a ei. Cu cerneală dintre cele mai strălucitoare.

Halep va evolua marţi împotriva Zarinei Diyas pentru un loc în sferturi.


117.000 de lire sterline şi-a asigurat Simona Halep prin calificarea în optimile de finală de la Wimbledon


Nemulţumirile lui Fabio
Învins de Kevin Anderson în turul al 3-lea, după un meci de cinci seturi, Fabio Fognini a avut multe lucruri de reproşat organizatorilor de la Wimbledon. Întîi, faptul că disputa a fost pe Terenul 17, deşi era vorba de favoriţii 16, respectiv 20. "Aşa au decis, pînă la urmă, nici nu-mi pasă. Deşi, pe un teren mai mare, am fi avut sistemul hawk-eye, am fi putut solicita revizuirea unor puncte, ar fi fost mai multă lume în tribune", a spus italianul. "Îmi place tenisul de aici, pentru că e rapid şi pot alerga mult, dar nu-mi plac regulile. Culoarea alb. Apoi, mi-am rupt rachetele pe genunchi fiindcă terenul e moale şi l-aş fi stricat", a mai spus el. Adversarul său crede că temperamentul lui Fognini poate să fi cauzat surghiunirea meciului pe Terenul 17: "Nu ştii niciodată ce să aştepţi de la el! Trebuie doar să poţi să-l baţi".

"Fiul numărul 2"
Campionul en titre, Andy Murray, s-a calificat vineri în "optimi" cu o victorie concludentă în faţa spaniolului Roberto Bautista Agut: 6-2, 6-3, 6-2. Glumind, el s-a plîns că nimeni din familie n-a venit să-l susţină în tribună. De fapt, fratele lui, Jamie, disputa alături de australianul John Peers meciul de dublu din turul al doilea, iar Judy Murray a ales să-l urmărească pe băiatul ei mai mare. "E clar că sînt fiul numărul 2, fratele meu e prioritatea, el e numărul unu", a spus Andy. "De cînd eram mici el a fost preferatul, dar, pînă la urmă, bine că am învins amîndoi". Judy a ajuns, totuşi, la ultimele game-uri ale partidei, dar mezinul nu a observat-o.

În "optimi"
După doi ani în care a părăsit foarte repede Wimbledon-ul, eliminat în turul secund în 2012 şi în primul anul trecut, Rafael Nadal şi-a făcut loc în săptămîna a doua la ediţia actuală. Ieri, într-u meci disputat cu acoperişul tras pe Terenul Central, el l-a învins pe kazahul Mihai Kukuşkin cu 6-7 (4), 6-1, 6-1, 6-1. La final, înainte de a părăsi arena, el a făcut semnul de OK spre David Beckham, aflat în Loja Regală. "Starea mea fizică e bună şi asta contează cel mai mult pentru mine. Mi-am încheiat meciurile jucînd mai bine decît la începutul lor. Mă bucur să fiu în «optimi», jucînd bine, luptînd pentru fiecare minge", a spus dublul învingător de la All England Club (2008, 2010).

Lojă plină
Ieri, Loja Regală de pe Terenul Central a fost plină de personalităţi sportive, active sau retrase. David Beckham (foto) a venit împreună cu mama sa şi a stat pe rîndul din faţa celui pe care se găsea Sir Bobby Charlton. Au mai asistat la meciuri cîştigătorul Turului Franţei 2012 Sir Bradley Wiggins, căpitanul "naţionalei" de rugby a Angliei, Chris Robshaw, boxerii Nicola Adams, Anthony Joshua şi David Haye, golferul Ian Poulter, săritorul în apă Tom Daley şi fostul campion mondial la înot Mark Foster.



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.