Liga 1

VIDEO Finalul Mondialului deblochează piaţa transferurilor! Cinci tineri români care pot da lovitura în această vară

Articol de Vlad Nedelea  —  luni, 30 iunie 2014

Sfîrşitul Campionatului Mondial va debloca cel mai probabil şi piaţa transferurilor. Cîţiva dintre cei mai în formă tineri jucători români aşteaptă şi ei cu nerăbdare această perioadă, avînd mari şanse să prindă un contract bun. 

Gazeta Sporturilor îţi prezintă 5 jucători talentaţi care şi-ar putea schimba echipa imediat după turneul final. 

1. Florentin Matei - de la Volyn Luţk în Germania
A trecut printr-o perioadă dificilă după despărţirea de Steaua, însă în ultimul sezon a arătat de ce a fost mult timp în atenţia lui Liverpool. Mijlocaşul a avut evoluţii extrem de apreciate în Ucraina, unde a făcut cuplu la mijlocul terenului cu Eric Bicfalvi. A devenit rapid om de bază şi a impresionat în meciurile contra granzilor campionatului.

Aşa cum era de aşteptat, Florentin a atras atenţia mai multor echipe din Germania. Totuşi, nu îi va fi tocmai uşor să se transfere, avînd în vedere că şefii clubului cer un preţ destul de piperat în schimbul său.

2. Sergiu Buş - liber de contract
De mîine jucătorul devine liber de contract. Atacantul a evoluat la Corona Braşov unde chiar dacă echipa a retrogradat, s-a făcut remarcat în mai multe partide, fiind golgheterul echipei.

Are o cotă destul de bună (700.000 de euro), iar faptul că este destul de tînăr (21 de ani) îl transformă pe Buş într-un jucător interesant atît pentru granzii României, cît şi pentru echipe de "afară".

3. Dorin Rotariu - Dinamo - Italia
Văzut drept unul dintre cei mai promiţători jucători români, Dorin Rotariu ar putea pleca de la Dinamo, mai ales după ce a avut mai multe contre cu şefii clubului din cauza impresarului.

Luciano Moggi a venit în România de două ori special pentru el şi pentru Cristi Tănase, iar cum fostul manager al lui Juventus are o firmă cunoscută de impresariat, ar putea să îl aducă pe acesta în Italia.

Totuşi, ca şi în cazul lui Florentin Matei, clubul nu este dispus să se despartă de jucător pentru o sumă mică.

4. Nicuşor Stanciu - Steaua - străinătate
Jucător de bază la Steaua, Stanciu este unul dintre cei mai promiţători jucători români. Mijlocaşul a strîns meciuri în Champions League şi a devenit campion al României cu Steaua, iar cluburile mari şi-au trimis în repetate rînduri scouteri pentru a-l urmări.

De asemenea, cota lui nu este deloc mică, Steaua cerînd în schimbul jucătorului mai bine de 3 milioane de euro.

5. Cosmin Matei - Dinamo - Bulgaria, Spania
Căpitan la Dinamo şi proaspăt debutant în echipa naţională, Cosmin Matei are mari şanse să se despartă de Dinamo în acestă vară. Jucătorul şi-a manifestat dorinţa de a pleca, clubul neavînd suficiente resurse pentru a-i suporta salariul.

Mai multe formaţii şi-au manifestat dorinţa de a-l cumpăra. Cea mai insistentă a fost Botev Plovdiv, echipă la care mai joacă şi alţi foşti dinamovişti precum Srgian Luchin şi Alexandru Curtean.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.