Media

Este clar, Liga 1 nu se mai vede la RDS » Posturile care transmit meciurile au fost scoase din grilă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 01 July 2014

RCS&RDS a scos din grilele sale Look TV şi Transilvania Live, care vor difuza Liga 1, întrucît aceste televiziuni au decis să renunţe de la 1 iulie la regimul "must carry" şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor, anunţă Mediafax.

Compania de telecomunicaţii RCS&RDS a scos din grilele sale de cablu analogic şi digital televiziunile Look TV şi Transilvania Live (care s-a transformat recent în Look Plus), la nivelul întregii ţări, inclusiv în Bucureşti.

Look TV şi Transilvania Live nu erau retransmise şi pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Pe de altă parte, potrivit unor speculaţii apărute pe piaţa audiovizualului, reprezentanţii Look TV şi Transilvania Live ar fi solicitat de la operatorii de cablu un preţ de aproximativ 7 lei pe abonat pe lună pentru retransmisia acestora începînd cu 1 iulie, dorind ca aceste televiziuni să fie difuzate în pachetele de bază ale cabliştilor şi nu în pachete separate, pentru care abonaţii să opteze dacă vor sau nu să plătească.

Pînă în prezent, compania UPC şi platforma sa de satelit, Focus Sat, dar şi reţeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunţat, prin intermediul unor comunicate de presă, că vor difuza meciurile din campionatul Ligii 1 şi din Cupa Ligii în următorii cinci ani.

Pe de altă parte, este de aşteptat ca şi alţi operatori mai mari sau mai mici de cablu din ţară să scoată din grilele lor televiziunile Look TV şi Transilvania Live, în condiţiile în care aceste televiziuni au decis să renunţe la regimul "must carry" începînd cu data de 1 iulie şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.