Ciclism

"Totul pentru locul 1! Chris Froome are atacuri extraterestre, dar nu e de nebătut" » Alberto Contador vînează al 3-lea Tur al Franţei din carieră

Alberto Contador vrea Turul Franței, foto: Tinkoff-Saxo

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 02 iulie 2014

Spaniolul Alberto Contador a avut o pregătire excelentă pentru Turul Franţei, însă rutierul de la Tinkoff-Saxo ştie că, în cazul în care nu recuperează tricoul galben de la Chris Froome, va avea un nou sezon ratat. Începînd cu această sîmbătă, El Pistolero e cu motoarele turate la maximum

Pînă acum, Alberto Contador a avut o jumătate excelentă de sezon. Victoriile convingătoare din Turul Ţării Bascilor şi Tirreno-Adriatico, dar, mai important, duelurile cîştigate contra lui Froome au făcut ca spaniolul născut în Pinto să se întoarcă în topul favoriţilor pentru Turul Franţei. Mai mult, creierul echipei, directorul Bjarne Riis, a spus că "Alberto e la cel mai înalt nivel din ultimii 4 ani".

Rutierul în vîrstă de 31 de ani a fost nimicit în Marea Buclă 2013, acolo unde britanicul Chris Froome s-a folosit de fiecare oportunitate pentru a-i distruge moralul, dar a insistat pe antrenamente şi şi-a dedicat fiecare picătură de sudoare obiectivului din această lună iulie: un al 3-lea tricou galben, după cele din 2007 şi 2009.

"Singurul obiectiv este să cîştig", a declarat Contador pentru cotidianul spaniol AS. "Dacă m-aş mulţumi cu locul secund, nu aş avea suficientă motivaţie pentru a face sacrificiile pe care le fac. Totuşi, e clar, există un favorit clar pentru Tur, Chris Froome, care este la fel de puternic ca anul trecut. Dar nu e de nebătut, nimeni nu e".

În ciuda curtoaziei cu care Alberto Contador îl tratează pe rivalul său de la Sky, spaniolul a reuşit să îşi învingă demonii în recent încheiatul Criterium du Dauphine. Pe scurt, El Pistolero a arătat ca în vremurile bune, s-a ţinut de Froome pe căţărări, după care l-a făcut praf în ultima etapă.

Însă Contador a rămas impresionant de primul atac al lui Froome, în prima etapă montană a cursei, atunci cînd britanicul a izbucnit repetat, pe pante de 7-10%. "Nu am văzut pe nimeni, niciodată, care să facă aşa ceva! A fost mai puternic ca pe Mont Ventoux! A avut cîteva atacuri violente, 35 de secunde pînă la fund! Îţi provoacă respect, dar nu şi teamă!".

Turul Franţei pleacă la drum sîmbătă, din Leeds, şi se termină peste 3 săptămîni şi 21 de etape, pe Champs-Elysee. Cei 198 de rutieri vor fi nevoiţi să parcurgă 3664 de kilometri şi să calce teritoriul a patru ţări: UK, Franţa, Belgia şi Spania. În 2013, cursa a fost urmărită de 3.5 miliarde de telespectatori, la nivel mondial. Competiţia este transmisă de Eurosport.

Tinkoff-Saxo pentru Turul Franţei:
Alberto Contador, Michael Rogers, Nicolas Roche, Michael Mørkøv, Rafal Majka, Jesús Hernandez, Sergio Paulinho, Daniele Bennati, Matteo Tosatto.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.