Tenis

Virginia Ruzici vorbeşte despre accidentarea Simonei Halep: "Dorinţa de a continua a fost foarte mare!"

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Virginia Ruzici, managerul Simonei, spune că acesteia îi era imposibil să abandoneze într-o semifinală de Mare Şlem, deşi s-a accidentat serios


La nici o oră de la încheierea semifinalei dintre Halep şi Bouchard, vocea Virginiei Ruzici sună cu un uşor accent de dezamăgire. Nu pentru rezultatul Simonei, care e cel mai bun din istorie, ci pentru ghinionul de a se fi accidentat în chiar primele faze ale meciului.

- Virginia, cum vezi ceea ce s-a întîmplat în semifinală?
- Avînd în vedere contextul, rezultatul meciului e mai mult decît onorabil. Au fost două momente-cheie. Întîi, accidentarea la gleznă. Pe moment, nu a durut-o foarte tare, dar mai tîrziu, în timpul jocului, a ajuns să conteze enorm. Oricum, glezna a început să se umfle. A avut însă dorinţa foarte mare de a continua. De fapt, aş spune că îi era imposibil să renunţe într-un asemenea meci, într-o semifinală de Mare Şlem.

- Apoi a venit secvenţa din tie-break...
- Într-adevăr, întreruperea, care a durat destul de mult, a contat foarte mult. A scos-o din ritm, apoi a căzut moral. Era prea dezamăgită de tot ce se întîmplase. Au fost nişte elemente potrivnice ei, dar să nu o scoatem din discuţie pe adversară, care a fost extrem de redutabilă. Mi se pare că a avut în acest meci un raport atac-apărare excelent, a jucat foarte bine.

- Per total însă, Wimbledon-ul Simonei e de referinţă.
- E o performanţă enormă, dar cariera ei de vîrf e abia la început.


"Tie-break-ul a fost momentul-cheie al partidei, după ce l-am pierdut, nu am putut să mă concentrez. Bouchard a fost avantajată de suprafaţă, e o jucătoare foarte bună, va ajunge foarte sus"
Simona Halep

"Am dat tot ce am putut, dar nu cred că aş fi putut cîştiga meciul. Sînt şi puţin obosită, n-am avut mult timp de recuperare după Roland Garros. Dar nu pot fi tristă, am reuşit cea mai bună performanţă la Wimbledon"
Simona Halep


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.