Tenis

GALERIE FOTO Dramatic! Novak Djokovici cîştigă trofeul la Wimbledon după 5 seturi spectaculoase cu Roger Federer

+6 Foto
foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 06 iulie 2014

Novak Djokovici a cîştigat turneul de la Wimbledon pentru a doua oară în carieră după ce l-a învins pe Roger Federer, scor 6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4. # Victoria îl urcă pe Djokovici pe locul 1 mondial, depăşindu-l pe Rafael Nadal.

"Este foarte important să fiu agresiv împotriva lui Novak", spunea Roger Federer înaintea finalei.

Şi a fost, cel puţin în primul set. L-a alergat din colţ în colţ pe Djokovici, a pus presiune mereu pe serviciul al doilea şi a venit cu fiecare ocazie la fileu. Sîrbul a răspuns pe propriul serviciu şi echilibrul s-a menţinut pînă în tie-break. Campion de 7 ori la Wimbledon, Federer a salvat două mingi de set cu lovituri de clasă şi a închis manşa la 9-7.

Pauza dintre seturi a fost de bun augur pentru numărul 2 mondial. A obţinut primele două mingi de break, Federer a salvat din nou cu servicii excelente, însă în game-ul următor nu a mai avut replică şi primul break al meciului era cîştigat de Novak. S-a mers cap la cap pînă la sfîrşitul setului şi sîrbul a egalat la seturi, scor 6-4.

Revenire senzaţională a lui Federer
Setul al treilea a fost o copie fidelă a primului, însă doar pînă în tie-break. Elveţianul a făcut abuz de greşeli neforţate cu reverul şi Djokovici era în pole-position pentru un al doilea trofeu la Wimbledon. Chiar părea că va cîştiga fără probleme cînd a făcut 5-2, dar Federer a salvat o minge de meci şi a luat manşa în prelungiri, cu un Djokovici care părea că se gîndeşte la punctul pierdut la 5-4.

În decisiv, Federer şi-a procurat prima minge de break la 3-3, însă fără efect. La fel s-a întîmplat în game-ul următor pe serviciul elveţianului, dar sîrbul nu a mai ratat şi la 5-4. A făcut break şi a cîştigat la a doua minge de meci.

Este al doilea Wimbledon obţinut de Novak Djokovici, după cel din 2011, şi al 7-lea de Mare Şlem în carieră. Sîrbul a mai ajuns în 2013 în finală, dar a fost învins categoric de de Andy Murray.

După acest succes la Wimbledon, Djokovici va urca şi pe locul 1 ATP începînd de luni, depăşindu-l pe marele rival Rafael Nadal.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.