CM 2014

Maşina de pase a nemţilor trece în proprietatea Realului: cît va plăti clubul din Madrid pentru Toni Kroos

Kroos a trăit totul la Bayern: echipa a doua, un sezon împrumutat, la Leverkusen, dar și două finale de Ligă, dintre care una cîștigată (2013) // Foto: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

90 milioane de euro! Suma reprezintă preţul transferului de la Bayern, 30 de milioane de euro, şi salariul brut: 60 de milioane în 5 ani. Jucătorul va primi în mînă circa 7 milioane pe sezon.

Pep Guardiola şi-a dat acordul, Bayern şi-a retras oferta de prelungire a contractului scadent în 2015. Iar Toni Kroos n-a pierdut timpul. În plin Mondial brazilian, maşina de pase a nemţilor a bătut palma cu Real Madrid: "Decizia e luată, am s-o fac publică după încheierea turneului final".

Va fi doar o formalitate. Bild, în Germania, şi Marca, în Spania, au avut grijă să dezvăluie toate detaliile contractului. Cel mai important, salariul. Iniţial s-a vehiculat suma de 5 milioane de euro net anual, acum se vorbeşte de aproximativ 7 milioane! Ceea ce înseamnă că Real va scoate din cont pentru Kroos 12 milioane pe an vreme de 5 sezoane, pînă-n 2019. Adică 60 de milioane.

Şi mai este preţul transferului. Real a oferit iniţial 25 de milioane de euro, dar Bayern nu acceptă sub nici o formă mai puţin de 30 de milioane. Ceea ce înseamnă că valoarea întregului pachet se ridică la 90 de milioane de euro!

84,4 la sută e acurateţea paselor lui Kroos la acest Mondial. Are 3 assisturi

"Kroos e un jucător minunat. Face totul cum trebuie, acurateţea paselor sale e nemaipomenită şi vede bine jocul. E aproape perfect" (Johan Cruyff, fost internaţional olandez)

Nu rata secţiunea specială a Mondialului: rezultate, infografii, statistici, comentarii live!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.