Tenis

În grafic » Simona Halep s-a calificat ieri în sferturile de finală pentru a şaptea oară în acest an într-un turneu WTA

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru  —  vineri, 11 iulie 2014

A treia jucătoare a lumii a încheiat partida din turul al doilea, cu Aleksandra Krunici, în 71 de minute, cu 6-2, 6-4, şi o va întîlni azi pe Lara Arruabarrena


Simona Halep a apărut pe Central în ţinută de seară. Rochie neagră cu mici străluciri. A fost o apariţie întîrziată de nori şi ploaie. Doar o mică sperietură, vremea rămînînd închisă, dar fără alţi stropi deranjanţi. Pînă la urmă, în loc de 18:00, Simona şi Aleksandra au intrat pe teren la ora 19:05. Tribunele au fost puţin mai goale ca miercuri, la meciul de debut. Aplauzele mai moderate, dar de data aceasta prenumele i-a fost strigat de mai multe ori. Cu gleznele bandajate şi mai serios, românca a intrat rapid în partidă, a fost mai tranşantă şi a făcut două break-uri pentru a stabili ordinea pe teren. Simona încearcă să cîştige economisindu-şi cît mai mult energia. A spus-o încă de la început, că se bucură atunci cînd disputele se încheie în două seturi. 6-2 în primul set, unul care s-a scurs fulgerător.

Partea a doua a avut un pic mai multă dramă. Nu mai puţin de şapte break-uri au întreţinut atmosfera. De cîte ori reuşea să cîştige pe serviciul adversarei, românca nu izbutea să dubleze păstrîndu-l pe al său. Frustrarea s-a întrezărit un pic şi pe faţa Simonei, care a lăsat să se vadă ceva-ceva din starea sa. Pînă la urmă, şi-a ţinut serviciul cînd a trebuit, pe final de act secund. 6-2, 6-4, victorie, zîmbet, cruce, aplauze. Doar o altă zi obişnuită pentru Simona Halep, care a ajuns la al şaptelea sfert de finală al anului. Azi însă e din nou pe teren. O va întîlni pe Lara Arruabarena, 120 WTA, pe care a învins-o de două ori pînă acum. Cel mai recent în mai, la Madrid, tot pe zgură.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.