Cupa Romaniei

Lideri fără curaj » Trei jucători importanţi ai Stelei au refuzat să execute loviturile de departajare cu Astra

Steliștii s-au ferit de penalty-uri

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Căpitanul Tănase, Chipciu şi Szukala au refuzat să execute, iar Varela şi Prepeliţă au acceptat doar după ce Gâlcă s-a enervat.

Din partea Stelei, la execuţiile de departajare au şutat numai fotbalişti de picior stîng: Keşeru, Pîrvulescu, Latovlevici şi Lucian Filip, cel care a şi ratat. Totuşi, nu s-a ajuns aici din cauza vreunei tactici alese de antrenorul Costel Gâlcă. Pur şi simplu, antrenorul n-a avut alte variante. Cel de-al cincilea stelist care trebuia să execute, dar care n-a mai apucat să o facă, fusese desemnat să fie Prepeliţă. Al şaselea ar fi fost Varela.

În momentul în care Gâlcă a decis care să fie executanţii, discutînd cu secunzii săi, tehnicianul a fost surprins să constate că Tănase nu vrea să şuteze. Căpitanului i s-au alăturat şi Alex Chipciu, alt jucător important din vestiarul roş-albaştrilor, dar şi polonezul Lukasz Szukala. Toţi trei au spus că nu se simt în stare să marcheze.

Tănase, viteaz după aflarea listei :)
Apoi, Gâlcă a mers la Prepeliţă, iar acesta a ridicat din umeri, moment în care antrenorul şi-a ieşit din minţi: "Spune-mi direct! Baţi sau nu?". Mijlocaşul a răspuns afirmativ, la fel cum a procedat ulterior şi Varela: "Dacă e nevoie, execut, deşi aş prefera să nu trag eu".

Totuşi, deşi nu şi-a asumat responsabilitatea, Tănase a încercat să pară căpitan după ce lista a fost definitivată şi a început să-şi încurajeze colegii: "Hai că se poate! Luăm trofeul, putem cîştiga!". Între timp, Gâlcă era destul de nervos, dezamăgit că nu poate folosi cei mai buni fotbalişti.

"Am pierdut într-un mod ciudat. Am fost echipa mai bună, dar la penalty-uri am fost învinşi. E urît atunci cînd se întîmplă aşa, e o loterie" (Claudiu Keşeru, atacant Steaua)

2 jucători care ar fi putut executa s-au aflat pe bancă după ce au fost înlocuiţi de Gâlcă: Stanciu, executantul de drept al Stelei, şi Iancu, cel care a transformat un penalty în perioada de pregătire

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.