CM 2014

Cea mai periculoasă organizaţie teroristă din lume îl ameninţă pe Blatter: "Scoate Campionatul Mondial din Qatar, altfel îl bombardăm!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 12 iulie 2014

Statul Islamic, gruparea teroristă sunită care participă în războiul civil din Siria şi care a invadat partea de nord a Irakului, a trimis o scrisoare preşedintelui FIFA, Sepp Blatter, în care cere ca turneul final din 2022 să fie mutat din Qatar, altfel va bombarda stadioanele.

Scrisoarea a fost publicată de cotidianul Qatar Chronicle:

"Dragă Joseph,

Ţi-am mai trimis acest mesaj odată, în 2010, atunci cînd ai decis prin mită din partea fostului Emir al Qatarului să trimiţi Campionatului Mondial din 2022 în Qatar.

Acum, după ce am instaurat Califatul, declarăm că nu va avea loc nici un Campionat Mondial în Qatar, în condiţiile în care Qatar va face parte din Califat, sub comanda califului Ibrahim Bin Awad Alqarshi, care nu permite corupţia şi divagarea de la legile Islamului, acolo unde sînt musulmani.

De aceea, îţi sugerăm să găseşti altă ţară în care să se desfăşoare Campionatul Mondial. Statul Islamic are rachete Scud care pot ajunge uşor în Qatar, după cum americanii ştiu deja

Mulţumim"

Statul Islamic, fosta organizaţie Statul Islamic al Irakului şi Levantului (ISIS), s-a format în 2013, după ce s-a desprins din Al-Qaeda. Gruparea sunită activează în Siria şi Irak, a denumit zona Califat şi a declarat jihad tuturor celor care nu ascultă regulile extreme pe care le impune.

Organizaţia este condusă de autodeclaratul calif Abu Bakr al-Baghdadi, unul dintre teroriştii văzuţi de Occident drept mai periculos ca liderul Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.