CM 2014

Marile performanţe au întotdeauna un răspuns » Secretul Germaniei la Mondial: o tehnologie de ultimă oră! Cum funcţionează

foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 12 iulie 2014

Joachim Low a beneficiat de o tehnologie de ultimă oră la Mondialul din Brazilia, care l-a ajutat să analizeze adversarii şi să ia cele mai bune decizii în pregătirea partidelor.

Brazilienii de la O Globo au dezvăluit în ce constă secretul nemţilor. Tehnologia se numeşte Match Insights, este dezvoltată de compania germană SAP AG, şi este folosită de staff-ul tehnic în pregătirea partidelor şi la antrenamente. Cum funcţionează?

Mai multe camere instalate pe stadion înregistrează mii de date şi informaţii în privinţa fiecărui jucător, poziţionarea pe teren sau viteza. Pe baza acestor informaţii, software-ul produce rapoarte care îi sînt puse la dispoziţie antrenorului Low, dar şi jucătorilor.

Schweinsteiger, Müller, Kroos sau Özil primesc pe telefoane sau pe tablete informaţii despre viitorii adversari: cum se deplasează în teren, cît timp ţin mingea la picior şi alte date în privinţa performanţelor individuale.

Tehnologia Match Insights a fost folosită în premieră la meciul cu Portugalia, din grupe, scor 4-0.

Oliver Bierhoff, directorul sportiv al naţionalei Germaniei, a explicat într-un interviu pentru ESPN cum funcţionează programul:

"Jerome Boateng a întrebat cum se deplasează Cristiano Ronaldo în zona careului. Şi a aflat folosind această tehnologie. Înaintea partidei cu Franţa, am putut vedea că echipa adversă acoperă foarte bine zona centrală, dar lasă spaţii mari pe benzi, care pot fi exploatate.

Aşa am decis tactica din acel meci".

Germania va juca mîine seară finala cu Argentina, de la 22:00, TVR1 şi liveTEXT pe GSP.ro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.