CM 2014

Thomas Muller are numai amintiri plăcute din confruntările cu Leo Messi: ”Nu m-a bătut niciodată” :)

+2 Foto
Nici Brazilia nu i-a rezistat lui Muller (dreapta). Neamțul a deschis scorul în halucinantul 7-1 din semifinale // Foto: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Atacantul german, 24 de ani, are în palmares două victorii din două posibile în întîlnirile oficiale cu sud-americanul: una în ”sferturile” CM 2010, alta în semifinalele Ligii 2013.

Thomas Muller are reţeta victoriei în marea finală de azi cu Argentina: "Vom arunca în luptă tot ceea ce avem mai bun: mental, tehnic, tactic. Şi ne vom bate pînă la ultimul strop de energie". Dar mai este Messi. "Lionel? Din cîte ştiu eu, n-am pierdut niciodată un meci oficial împotriva lui".

Golgeterul Germaniei în Brazilia, 5 reuşite, are dreptate. În "sferturile" Mondialului 2010, Muller l-a umilit pe Messi: 4-0. El a marcat un gol, argentinianul nici n-a mişcat. Şi-n semifinalele Ligii 2012-2013, Bayern - Barcelona, tot neamţul a triumfat: 4-0 la Munchen, 3-0 la Barcelona, cu precizarea că în returul de pe Camp Nou, Leo a fost rezervă.

Însă Muller e conştient că nici un meci nu seamănă cu altul şi avertizează: "Messi nu trebuie lăsat să-şi facă jocul. Dacă trece de-un jucător, un altul va trebui să-l ia în primire. Iar dacă-l driblează şi pe acesta, primul va trebui să revină".

4-0 e scorul cu care Muller a cîştigat de fiecare dată în faţa lui Messi în două meciuri oficiale

3 e numărul amicalelor în care s-au întîlnit Muller şi Messi. Bilanţul: 2-1 pentru argentinian

24 de ani sînt de la ultimul triumf al Germaniei la Mondiale: 1-0 cu Argentina în finala CM '90

ALTE ŞTIRI DESPRE FINALĂ:

"Miro de Janeiro!"
Miroslav Klose va disputa astăzi a doua finală de Mondial din carieră, după cea pierdută în 2002 contra Braziliei (0-2). Iar Bild mizează pe lovitura letală a golgeterului all-time al Mondialelor (16 reuşite): "Miro, ia-ne titlul şi fă-ţi statuie la Rio!". Tabloidul german a realizat şi un montaj foto, suindu-l pe Klose în locul lui Iisus pe vîrful Corcovado. Titlul: Miro de Janeiro! (foto 2)

125 de milioane!
Federaţia germană ar putea cîştiga pînă la 125 de milioane de euro în acest an, o bună parte din venituri graţie "naţionalei". De unde vin banii:
- 25,75 milioane euro din premiile FIFA, dacă "naţionala" ia titlul mondial. Numai victoria în finală aduce 6,39 milioane în cont
- 60 de milioane de euro de la marii sponsori, Adidas şi Mercedes
- 40 de milioane de euro din contracte TV şi vînzări de bilete

300.000 de euro e prima totală pe care o va lua fiecare jucător german dacă triumfă la CM 2014. Argentinienii au promişi cîte 510.000 de euro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.