Fotbalul românesc e plin de poveşti care mai de care. GSP.RO reaminteşte 3 dintre ele, mai puţin ştiute, dar foarte amuzante.
1. Traore a crezut că smîntîna e zăpadă
Atacantul ivorian a fost adus de CFR direct din Africa, iar acomodarea cu România a fost lucrul cel mai greu de reuşit pentru vîrful de culoare. Un fost coleg de-al său, Sorin Oncică, a povestit în urmă cu mai mulţi ani pentru Adevărul: "Atunci cînd i s-a pus în farfurie mămăliguţă cu smîntînă, s-a ridicat nervos de la masă şi a refuzat categoric să mănînce. A zis că el nu mănîncă zăpadă. Oricum, şi să-i obişnuim pe africani cu 3 mese pe zi a fost ceva foarte greu de realizat".
2. Procesul etapei s-a născut în Feroe!
Victoria din Feroe n-a fost tocmai o bornă importantă în preliminariile pentru Mondialul american, cel mai bun turneu final din istoria "naţionalei" României, dar punctele asigurate de cele patru goluri pe care le-a marcat Răducioiu au contribuit şi ele la garantarea biletului de State.
Aşa cum a contribuit şi Federaţia, care a fost prevăzătoare înaintea deplasării în "Insulele oilor": selecţionerul Cornel Dinu şi purtătorul de cuvînt al FRF, Ovidiu Ioaniţoaia, s-au deplasat mai devreme decît echipa în Feroe, să inspecteze condiţiile de cazare şi de antrenament. Pentru nou-născuta selecţionată nordică, meciul constituia un eveniment, aşa că Dinu şi Ioaniţoaia au fost invitaţii televiziunii naţionale.
Moderatorul le-a adresat cîteva întrebări, emisiunea a curs cîteva minute cu conversaţii în engleză, apoi prezentatorul feroez s-a ridicat de pe scaun: "Am ceva de făcut, dar revin imediat. Continuaţi voi!". Dinu şi Ioaniţoaia au rămas singuri în studioul din Torshavn şi au continuat pentru alte cîteva zeci de minute, un fel de episod-pilot al Procesului etapei, filmat în Feroe!
3. Halagian: "Una portocala per tutti persone"
În 2000, Florin Halagian împlinise 61 de ani şi era antrenor principal la FC Braşov. În acea perioadă, mai toate echipele din Divizia A mergeau în cantonament în Italia, la Norcia. Hala a respectat regula, însă a avut mari dificultăţi să se descurce cu limba italiană. Într-o zi, dorind să comande portocale pentru toţi jucătorii şi cei din staff, s-a adresat vînzătoarei: "Una portocala per tutti persone". Cei de lîngă el au izbucnit în rîs, traducerea mesajului antrenorului fiind: "O portocală pentru toate persoanele".
BONUS Jucătorul care a înghiţit supozitoare loveşte din nou: "Room number, please?"
Într-un cantonament în Antalya, cartela de acces în camera lui Nicolae Zuluf, fost jucător la Dinamo devenit celebru după ce a înghiţit două supozitoare,, s-a demagnetizat, iar fotbalistul s-a dus să o schimbe. I-a întins-o recepţionerei, fără să îi zică nimic.
"Room number, please?", a întrebat aceasta, în engleză, care este numărul camerei. "Zuluf!", a răspuns, senin, sportivul. Printre hohote de rîs, unul dintre coechipieri, aflat în spatele său, a încercat să-l lămurească: "Nu ţi-a cerut numele, ci numărul camerei!". "Aaaaa!", a exclamat mijlocaşul, făcîndu-i cu ochiul amicului. S-a întors către recepţioneră: "Trei sute patru, doamnă, trei sute patru!". În română! :D
{{text}}