CM 2014

VIDEO Germania, mai mult decît o echipă de fotbal » Povestea impresionantă a legăturii dintre campioana mondială şi localnicii unui orăşel din Brazilia

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 14 iulie 2014

Succesul din Brazilia al nemţilor nu este întîmplător. Noua campioană a lumii a pregătit turneul final în cel mai profesionist mod, iar duminică seară a cules roadele, învingînd Argentina lui Lionel Messi, scor 1-0 după prelungiri.

După ce au primit trofeul, jucătorii lui Joachim Low au sărbătorit într-un mod inedit, dansînd pe gazon în jurul cupei. De unde vine acest ritual? Totul a început la sfîrşitul lui 2013, cînd nemţii au decis să îşi construiască propria bază sportivă în Brazilia.

Pentru a nu îşi obosi jucătorii, au hotărît să o construiască în Santa Cruz Cabralia din Bahia, loc din care putea ajunge foarte repede la Recife, Fortaleza şi Salvador, oraşele în care urmau să evolueze în grupe. Toată operaţiunea a durat şase luni, iar baza a fost gata cu doar cîteva zile înainte ca jucătorii să ajungă în Brazilia.

Germanii n-au venit cu muncitori din Europa, preferînd să angajeze din Cabralia, creînd astfel 250 de locuri de muncă. În plus, tot ce au ridicat în Brazilia, hotelul, 14 case, centrul de recuperare şi terenul de fotbal, le va rămîne localnicilor, iar în curînd va fi deschisă şi o academie pentru juniori.

Localnicii au petrecut alături de nemţi

Motive suficiente pentru ca jucătorii să aibă parte de o primire călduroasă în Cabralia, unde au fost susţinuţi pe tot parcursul turneului. Mai puţin în semifinale, cînd Germania a întîlnit Brazilia. În rest, Mannschaft-ul s-a simţit ca acasă şi i-a primit pe sud-americani alături de ei. Atunci au învăţat să danseze aşa cum au făcut-o în jurul trofeului. Acela a fost tributul lor pentru Brazilia.

”Cînd nu se antrenau, ei veneau şi vorbeau cu noi în oraş sau pe plajă, ne distram împreună şi erau mereu deschişi cu suporterii. Nu refuzau nici un autograf, nici o poză”, povesteşte un localnic. După ce au umilit Brazilia, 7-1, nemţii n-au trecut la ironii: ”Au fost respectuoşi, s-au bucurat discret. Ne-au îmbărbătat şi ne-au mărturisit că idolii lor sînt legende ale Selecao”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.