CM 2014

Motivele pentru care Lionel Messi a primit Balonul de Aur la CM 2014! » Gerard Houllier, unul dintre cei care l-au votat pe argentinian, explică

foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 19 iulie 2014

Gerard Houllier, 66 ani, membru în Comitetul Tehnic al FIFA, a explicat decizia celor 13 membri care l-au votat pe Lionel Messi ca fiind cel mai bun fotbalist de la CM 2014.


"Înţeleg că decizia a surprins, pentru că toţi îşi amintesc repriza a doua făcută de Messi în finala cu Germania. Noi, cei din Comisie, am analizat toate partidele şi am considerat că el a fost cel mai important jucător pentru echipa sa. A disputat finala, una dintre condiţiile pentru a spera la acest trofeu.

Messi a fost mai mult decît decisiv în primele patru meciuri de la Mondial. În semifinala cu Olanda a transformat primul penalty. Analiza ţine cont şi de faptul că Messi a fost căpitan al unei echipe unite, o echipă ai cărei fotbalişti au jucat bine împreună. E ceva ce nu mai văzuserăm de foarte mult timp la naţionala Argentinei. Messi a fost mai mult decît cheia naţionalei sale. Pentru mine, el merită din plin acest Balon de Aur primit, şi-a dus echipa în finală".

Cine sînt cei 13 oameni care l-au ales pe Lionel Messi drept cel mai bun jucător de la Mondial!

Gerard Houllier a antrenat de-a lungul timpului PSG, Liverpool, Olympique Lyon şi Aston Villa. La nivel de naţională, a pregătit prima reprezentativă a Franţei, dar şi pe cele de U18 şi U20.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.