Altele

Cadou pentru greci » Cum au ratat tricolorii o victorie deşi conduceau cu doar 40 de secunde înainte de finalul meciului

Sîrbul Dejan Stanojevici, noul antrenor al României, nu a reuşit să ducă echipa naţională în "sferturi" // Foto: Mediafax

Articol de Marian Ursescu  —  duminică, 20 iulie 2014

"Tricolorii" conduceau cu 9-8 cu 40 de secunde înainte de final, aveau mingea şi om în plus în bazin. Alexandru Matei a tras inexplicabil la poartă şi totul s-a năruit.

Românii aveau neapărat nevoie de victorie în faţa grecilor pentru a prinde sferturile de finală la Europenele de la Budapesta. Au început meciul hotărîţi să tranşeze totul rapid şi conduceau cu 3-0 după primele patru minute.

Elenii au echilibrat jocul, dar România a intrat totuşi în avantaj după primul "sfert": 3-2. Echilibrul s-a păstrat în continuare şi Grecia a egalat pînă la pauză: 5-5.

Final groaznic
România a condus de fiecare dată, dar elenii au egalat imediat. "Tricolorii" au suportat pînă la final nu mai puţin de 15 eliminări, pierzîndu-i pe parcurs, definitiv, pentru cîte trei avertismente, pe Buşilă, Ghiban şi Goanţă.

Chiar şi aşa, pe final, victoria a fost atît de aproape. Mai erau 40 de secunde şi "tricolorii" conduceau cu 9-8. Tot ei erau în atac, iar în plus aveau şi superioritate scoasă excelent de căpitanul Cosmin Radu.

Inexplicabil, în loc să ţină de minge şi să joace la trecerea timpului, Alexandru Matei a aruncat pe primul pas la poartă, Tsalkanis a parat şutul şi a declanşat contraatacul. Mylonakis a egalat, lăsînd doar 21 de secunde la dispoziţia românilor pentru golul victoriei. Românii s-au aruncat în atac, Cosmin Radu a încercat cu doi fundaşi greci în spate, iar pe contră, acelaşi Mylonakis a adus succesul elenilor.

Ultimul meci al României va fi cel contra Rusiei, luni, de la ora 14:00, dar acesta va conta doar pentru ocuparea locului 4 în grupă. "Sferturile" au fost ratate de "tricolori".

15-10 a fost raportul eliminărilor în meciul de ieri contra Greciei, "tricolorii" avînd mai puţine situaţii de superioritate

CLASAMENT GRUPA A
1. Italia 9p
2. Muntenegru 9p
3. Grecia 9p
4. România 3p
5. Rusia 3p
6. Georgia 0p

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.