Cupa Ligii

Au răsărit trei, după 16 ani! » Steaua merge din nou pe mîna juniorilor: cine sînt puştii pe care mizează Costel Gâlcă

Aldea, Grădinaru și Vîlceanu au prins prima echipă a ”militarilor” la victoria cu 2-1 din Giulești

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Prezenţa pe teren a puştilor consemnează o revoluţie pentru un club obişnuit multă vreme doar să cumpere jucători: de la Ogăraru, în 1998, nici un junior din Ghencea nu s-a mai impus în echipa mare.

Alexandru Aldea, fundaş central. Răzvan Grădinaru, mijlocaş dreapta. Robert Vîlceanu, mijlocaş central ofensiv. Toţi trei au crescut în Ghencea, de la cele mai mici grupe de copii, şi au contribuit sîmbătă seară la succesul din Giuleşti, 2-1 cu Rapid în Cupa Ligii. Primii doi au 19 ani, Vîlceanu e mai mic decît ei cu doi ani.

Cu ei în formula de start, Costel Gâlcă a avut, practic, un sfert din echipă asigurată din fotbalişti crescuţi de Steaua. O situaţie inedită pentru campioana en-titre, care a evitat în ultimii ani să mizeze pe juniorii proprii. A preferat să achiziţioneze fotbalişti, români sau străini, formaţi în alte părţi.

Aldea, Grădinaru şi Vîlceanu au fost des în lotul echipei mari în ultimul an, iar titularizarea de sîmbătă le confirmă statutul de seniori, un fapt care îi apropie de modelul lui George Ogăraru, ultimul fotbalist bun pe care l-a creat centrul de tineret din Ghencea.

Fundaşul dreapta a debutat pentru prima echipă a roş-albaştrilor în 1998. Anterior, existaseră Ilie Dumitrescu şi Dan Petrescu, spre finalul anilor '80, probabil cei mai buni jucători crescuţi vreodată de Steaua.

De la Petrescu la Ogăraru a trecut un deceniu, iar de la George la grupul Aldea-Grădinaru-Vîlceanu, alţi 16 ani!

6 meciuri au jucat, adunat, Grădinaru şi Vîlceanu în sezonul trecut din Liga 1. Robert a înscris un gol, contra lui Gaz Metan, iar Grădinaru a fost golgeterul Stelei în UEFA Youth League

24 de ani are Lucian Filip, un alt fotbalist trecut pe la juniorii Stelei. Dar roş-albaştrii l-au achiziţionat pe mijlocaşul defensiv de la un liceu cu profil sportiv din Craiova, cînd jucătorul avea deja 15 ani

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.