Cupa Ligii

Mai căutaţi! » U Cluj le-a arătat "lupilor" că nu s-au mişcat grozav în mercato: N'koyi a ruinat şansele Petrolului, 0-1

Lorand Kovacs are 21 de ani și are deja un sezon în prima echipă a lui U

Articol de George Stanciu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cobrea, Satli, Fanchone, Nepomuceno, N'Koyi. Cu cinci achiziţii în formula de start, Răzvan Lucescu a aflat la Cluj că nu e cazul să mizeze că jucătorii noi vor face lucruri fantastice în sezonul care tocmai a început. Nepomuceno, revelaţia din meciul cu Flamurtari, n-a mai existat pe teren împotriva lui U.

 

E drept, nici nu s-a făcut de rîs precum N'Koyi, alături de care a venit în România de la Fortuna Sittard. Senegalezul titularizat în locul vîrfului de bază, Toto Tamuz, s-a comportat dezastruos.

Întîi a ratat o şansă bună, din faţa porţii, cu o execuţie de atacant lipsit complet de talent. Ocazia irosită n-a însemnat cea mai mare greşeală pe care avea s-o facă N'Koyi. El a avut "grijă" să-şi încurce echipa aşa încît colegii săi nici să nu mai beneficieze de prea multe oportunităţi.

Era 1-0, gol al tînărului Kovacs dintr-o pasă excelentă de la Lemnaru, şi vîrful senegalez a marcat cu mîna, după ce eşuase cu piciorul! Africanul mai avea un "galben" cînd a plonjat şi a aruncat mingea în plasă cu mîna, aşa că a fost eliminat. Petrolul a avut de jucat aproape o repriză întreagă în inferioritate. Adică a încercat cu 10 jucători ce nu putuse să facă în 11.

Lucescu a sperat că Mutu poate să întoarcă jocul, numai că "Briliantul" a arătat şi el rău, cît a jucat: driblinguri blocate la secundă, o lovitură liberă în peluză şi nervi mulţi. Răzvan şi-a mai testat o achiziţie pe final, pe Victoraş Astafei. Acelaşi rezultat: zero. Petrolul a părăsit deja o competiţie, Cupa Ligii, şi luptă la mijlocul săptămînii să nu păţească la fel în Europa League, unde joacă în Albania de la 2-0 pentru ea.

"Am venit fără opt jucători şi am pierdut din cauza naivităţii. N'Koyi e un băiat foarte ambiţios, îi înţeleg dorinţa de a marca, a încercat să înscrie chiar şi cu mîna şi a fost eliminat. Sper c-a înţeles să nu facă la fel şi în campionat!" (Răzvan Lucescu, antrenor Petrolul)

U Cluj - Petrolul 1-0
A marcat: Kovacs (31)

U: Veselovski - P. Jovanovici (Ciupe 83), I. Neag, Ninu, Muşat (Tîrnăcop 80) - Bucşa, R. Costin - Boutadjine, Kovacs (Stojanovici 70), Viveiros - Lemnaru
Antrenor: Mihai Teja

Petrolul: Cobrea - Beţa (Astafei 77), Gerson (De Lucas 60), Satli, Fanchone - Priso, L. Marinescu, Hoban, Nepomuceno - V. Morar (Mutu 60), N'Koyi
Antrenor: Răzvan Lucescu

Cartonaş roşu: N'Koyi (52)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.