Campionate

Ultimul căpitan » Steven Gerrard se retrage din naţională la 34 de ani: ”Am fost cel mai mîndru englez”

Steven Gerrard priveşte în gol. Ultima sa şansă de a atinge măcar semifinala unui Mondial s-a spulberat în Brazilia // Foto: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"Mi-am împlinit visul, iar aceasta a fost cea mai dificilă decizie a vieţii". Unul dintre cei mai buni jucători all-time ai Albionului, 114 selecţii, îşi dedică finalul carierei lui Liverpool. Încă speră să cîştige întîiul său titlu în Premier League.

Doar 20 de ani avea Stevie G pe 31 mai 2000, îi împlinise cu numai o zi înainte!, cînd a debutat la "naţională". Era un amical cu Ucraina şi el purta pe spate numărul 2. Un puşti care juca tot la Liverpool - niciodată n-a trădat Anfield-ul, oricît a încercat Sir Alex Ferguson să-l transfere la Man. United - şi care se bătea de atunci să cucerească titlul în Premier League.

N-a reuşit niciodată şi de aceea, acum, după ce a fost atît de aproape de trofeu, renunţă la "naţională" pentru a-şi concentra ultimii ani ai carierei acestui vis.

"Gerrard nu e doar un fotbalist care are lumea la picioare în momentele sale de strălucire. E un model excepţional pentru toţi ce au avut norocul de a-l cunoaşte" (Roy Hodgson, selecţioner Anglia)

"Am fost binecuvîntaţi"
La 34 de ani, Gerrard nu mai este căpitanul Albionului. S-a oprit. Mondialul brazilian a fost sfîrşitul. "M-am bucurat de fiecare minut jucat pentru ţara mea.

Nu a existat un englez mai mîndru ca mine şi despărţirea a fost cea mai dificilă decizie a vieţii", a declarat Steven, care i-a mulţumit lui Roy Hodgson pentru că "m-a ales căpitan permanent".

Şi selecţionerul i-a arătat cît de mult l-a apreciat: "A fost un lider adevărat. Ne va lipsi enorm. Un om incredibil, un fotbalist fantastic. Noi toţi am fost binecuvîntaţi de Dumnezeu să-l vedem pe Steven Gerrard conducînd echipa Angliei".

3 turnee finale de Mondial (2006, 2010, 2014; 12 meciuri, 3 goluri) şi de Euro (2000, 2004, 2012) are Gerrard

38 de meciuri a fost Steven Gerrard căpitanul selecţionatei Angliei

18 partide fără eşec pentru Albion cînd a înscris Gerrard (14 victorii, 4 egaluri)

Top 5 selecţii Anglia
1. Peter Shilton 125
2. David Beckham 115
3. Steven Gerrard 114
4. Bobby Moore 108
5. Ashley Cole 107

Cifrele lui Gerrard la "naţională"
- 114 meciuri
- 71 cîştigate
- 27 egaluri
- 16 eşecuri
- 21 de goluri
- 22 de assisturi
- 21 "galbene" (un roşu)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.