Liga 1

Vîrf trecut pe la Juventus! » Oţelul a dat lovitura pe piaţa transferurilor şi şi-a întărit atacul

Cotat la un milion de euro, Onwuachi e cel mai valoros jucător din lotul actual al Oțelului

Articol de Vlad Ispas  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La 20 de ani, Onwuachi a fost cumpărat de actuala campioană a Italiei pentru 500.000 de dolari. În vara asta a ajuns la Galaţi şi va fi principalul om de atac al moldovenilor.

Situaţia de la clubul dunărean este în continuare incertă, însă fosta campioană a reuşit să aducă în intersezon un jucător cel puţin interesant. Este vorba de nigerianul Benjamin Onwuachi.

Vîrful ajuns la 30 de ani a figurat prima dată la o echipă profesionistă în 2003, la formaţia Primavera a celor de la Reggiana. Africanul a atras rapid atenţia şi, un an mai tîrziu, Juventus a plătit 500.000 de dolari de euro pentru a-l achiziţiona.

Întrucît în atacul "Bătrînei Doamne" îi avea concurenţi pe Ibrahimovici, Trezeguet, Del Piero şi Zalayeta, Onwuachi nu a reuşit să prindă primul "11", astfel că a fost împrumutat prin Serie B, la Salernitana, apoi a fost cedat definitiv la Standard Liege.

După mai multe experienţe în Albania, Cipru şi Grecia, Benjamin a parafat un contract pe două sezoane cu Oţelul, pentru care a jucat deja 120 de minute în partida cu Ceahlăul, din Cupa Ligii, cîştigat cu 3-2 după executarea loviturilor de departajare de la 11 metri.

48 de goluri a marcat Onwuachi în carieră pînă la transferul în Liga 1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.