Liga 1

Vrea capul lui Daniel Cernat » Preşedintele FRF e nemulţumit de sancţiunea din "dosarul Haţegan-Krenek"

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Burleanu i-ar fi solicitat un raport lui Daniel Cernat despre modul în care s-a judecat speţa, finalizată doar cu o amendă de 5.000 de lei la adresa oficialului din CEx # Krenek fusese reclamat de Haţegan că i-ar fi cerut să arbitreze corect jocul CSU Craiova - ASA, play-off L2, 28 mai, cu menţiunea că "noi am mai ajutat Craiova"


"Dosarul Haţegan - Krenek" e pe punctul de a destrăma Comisia de Disciplină! Asta pentru că pedeapsa dictată împotriva preotului de la Oradea, membru în Comitetul Executiv din partea L3, i-a înfuriat teribil pe şefii de la Casa Fotbalului. Este vorba despre sancţiunea de 5.000 de lei aplicată lui Alex Krenek în urma reclamaţiei făcute de "centralul" arădean, care invocase o intervenţie la adresa sa pe marginea partidei CSU Craiova - ASA Tg. Mureş, 28 mai, play-off L2.

"A înnebunit, aştepta să fie ras Krenek!"
Un detaliu nou din memoriul lui Haţegan e acela că arbitrul FIFA ar fi invocat în documentul trimis iniţial către CCA o replică interpretabilă. Krenek i-ar fi sugerat să sprijine trupa din Bănie pe considerentul că "noi am mai ajutat Craiova", exprimare amendată de Haţegan prin raportarea discuţiei la conducerea sectorului de arbitri.

Felul în care "Disciplina" a judecat însă speţa l-ar fi determinat pe preşedintele Răzvan Burleanu să-i solicite şefului comisiei, Daniel Cernat, un raport special despre modul în care s-a soluţionat cazul. "Burleanu a înnebunit cînd a auzit decizia! Se aştepta la o sancţiune exemplară, dar a rezultat o bîlbîială inimaginabilă", au dezvăluit surse federale.

Scenariu eşuat pentru exmatricularea "Părintelui"?
Iar la Federaţie se pune deja problema schimbării lui Cernat pentru modul în care a gestionat dosarul. Asta pentru că, se pare, Burleanu miza aici pe o pedeapsă dură împotriva lui Krenek, astfel încît să aibă un argument solid în ce priveşte eventuala lui scoatere din Comitetul Executiv, unde e un personaj neagreat prin prisma apropierii de cuplul Sandu - Kassai.

Krenek continuă să evite orice declaraţii, nici Casa Fotbalului nu comentează, dar "în următorul Comitet va fi iureş pe tema acestui dosar care pare o făcătură. Planul împotriva «Părintelui» a eşuat, dar lucrurile trebuie explicate şi reglate", după cum spune un membru important din CEx.


Multe cazuri controversate
De numele lui Cernat se leagă mai multe controverse. Cel mai notoriu a fost "Cazul Bricheta", în care a dispus ca Steaua să cîştige la "masa verde" în Giuleşti, după ce un suporter rapidist a aruncat cu o brichetă în capul arbitrului Deaconu. Alte situaţii în care şeful "Disciplinei" a fost acuzat că a făcut jocurile anumitor personaje importante din fotbal: "Valiza", "Penescu" sau "Martac".

Componenţa Comisiei de Disciplină
Daniel Cernat - preşedinte
Mihai Mitroi - vicepreşedinte
Ioan Pituţ - membru
Lucian Ghiţă - membru
Marian Tudor - membru
Elena Cochet - secretară

În pronunţare
Ieri, a fost programat un nou termen în dosarul deschis de AJF Giurgiu la Judecătoria Sectorului 2, prin care se contestă decizia Adunării Generale de a valida noua conducere a FRF. Instanţa a rămas în pronunţare, urmînd a anunţa la o dată neprecizată verdictul.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.