Campionate

Jamesmania! » Incredibil, dar adevărat: Real Madrid a recuperat 42% din investiţia în Rodriguez numai din tricouri

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Agenţia online Euromericas susţine că vîrful columbian a generat deja 33,4 milioane de euro, amortizînd 42% din preţul de transfer numai din comercializarea tricourilor blanco cu nr. 10


Mutarea lui James Rodriguez la Real Madrid are un impact formidabil. Nici Cristiano Ronaldo n-a putut produce o asemenea nebunie în rîndul fanilor blanco. Columbianul de 23 de ani a vîndut în primele 48 de ore nu mai puţin de 345.000 de tricouri cu numărul 10 pe spate. 120 în medie pe minut ori două pe secundă! Cifrele par neverosimile, dar sînt oferite de agenţia online de marketing sportiv Euromericas.

Luînd în calcul că preţul oficial al unui tricou blanco este de 97 de euro, golgeterul ultimului Mondial a generat încasări de 33,4 milioane de euro, amortizînd 42% din banii plătiţi pentru a-l aduce de la Monaco. Analiştii cotidianului AS susţin că majoritatea cererilor provin din Columbia, ţară cu 48 de milioane de locuitori, şi din zona asiatică, unde Real are foarte mulţi simpatizanţi.

Boomul se explică prin evoluţiile lui Rodriguez de la turneul final (6 goluri şi două pase decisive), ce i-au mărit cota cu 44 de procente. Spre comparaţie, din 2009, de cînd s-a transferat la Real, Ronaldo a vîndut peste 1 milion de tricouri.


97 de euro este preţul oficial al unui tricou al lui Real Madrid inscripţionat cu James pe spate şi nr. 10. Replici ieftine se vînd cu 8 euro la Cali

80 de milioane de euro a investit Real Madrid pentru a-l achiziţiona pe golgeterul Mondialului brazilian


"Real Madrid este un parc Disney al fotbalului mondial"
Gerardo Molina, profesor de marketing sportiv

"Cei 48 de milioane de columbieni vor fi suporterii lui Real"
James Rodriguez, atacant Real Madrid



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.