Liga 1

VIDEO+FOTO One Bilinski show » Polonezul a reuşit un hattrick în victoria lui Dinamo, 4-0 cu Oţelul

Articol de Marius Mărgărit  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dinamo a surclasat aseară firava trupă din Galaţi, cu prima triplă a polonezului, dar şi cu ajutor de la Colţescu, cel care, la 1-0, a dat aiurea un penalty "cîinilor"


Două insolvenţe, Dinamo şi Oţelul, au încheiat aseară etapa prolog a sezonului 2014-2015. Gălăţenii cu o echipă nouă, adunată de prin ligile inferioare de la noi sau de aiurea, ultima din campionat ca valoare de piaţă, cotată la nici 5 milioane de euro, Dinamo cu ambiţii noi, dacă cele vechi tot n-au mai ajuns pentru Europa League. Ciudat, oaspeţii încep parcă mai bine, profitînd de cîteva desincronizări în mijlocul "cîinilor". Cristea (8), dar mai ales Karlik (11), care l-a întins bine pe Samoilă, au fost aproape să dea lovitura.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Elton, ole!
După un corner bîlbîit de apărarea Oţelului, Elton (24) are o execuţie de kinogramă, "scăriţă" peste Advici, pe post de taur la coridă, după care un trasor care s-a oprit greu în plasa lui Vlăsie. Oţelul acuză lovitura, Dinamo simte sînge, se aruncă spre careul oaspeţilor. Inclusiv Lazăr, care profită de apropierea cleştelui Cojoc -Mişelăriciu şi cade spectaculos. Colţescu cade în plasă şi dă penalty, pe care Bilinski (28) îl transformă sigur. Pare gata, dar Oţelul nu renunţă. Greşelile se ţin lanţ în tabăra dinamovistă, poate prea relaxată, şi Zaharia (32) loveşte bara. Avertisment sau doar apă de ploaie?

Bilinski, prima dublă
La reluare, Oţelul a devenit din insolventă şi repetentă. Nici n-a început bine repriza şi Elton a pus-o iar pe tun, Vlăsie a respins a pasă de gol, iar Bilinski (47) n-a aşteptat invitaţii. E 3-0, cu umbra unei foste campioane. Pe margine, Weiss se tot uita spre cer, căutînd ajutor. Bilinski e peste tot, inclusiv cu cotul în falca lui Mişelăricu, dar Colţescu nu vede, deşi atacantul dinamovist avea un galben. Iar polonezul face tripla (67), din mijlocul unei defensive sedate. Aşa cum Oţelul a şi rămas pînă la sfîrşit.

"Şi dacă ne uităm la reluări de zeci de ori, tot aia o să spun. N-a fost nici vorbă de penalty la Lazăr!"
Costel Orac, fost dinamovist


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.