Campionate

Quintă royală pentru Chelsea! » Londonezii au încasat 178 de milioane de euro din vînzarea a cinci jucători care nu intrau în planurile lui Mourinho

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 01 august 2014

Jose Mourinho a făcut curăţenie la Chelsea scăpînd de jucătorii pe care nu-i dorea în echipă. Astfel, "Mou" a adus în visteria londonezilor suma de 178 de milioane de euro!

Jose Mourinho şi-a îndepărtat rînd pe rînd jucătorii pe care nu-i vedea demni de a purta tricoul lui Chelsea, obţinînd şi un profit destul de mare de pe urma lor.

Primii "debarcaţi" au fost Kevin De Bruyne şi Juan Mata, care au fost vînduţi la Wolfsburg, respectiv Manchester United. Au urmat Demba Ba, care a luat calea Turciei transferîndu-se la Beşiktaş şi David Luiz, acontat de francezii de la PSG.

Ultima plecare de la Chelsea şi cea mai discutată a fost cea a belgianului Romelu Lukaku, Jose Mourinho preferînd să mizeze pe ivorianul Didier Drogba, revenit pe Stamford Bridge după aventura de la Galatasaray.

Lukaku, 21 de ani, a plecat la Everton, unde a fost împrumutat în ultimul sezon, în schimbul sumei de 35,4 milioane de euro, devenind astfel cel mai scump transfer din istoria "caramelelor".

Romelu Lukaku a marcat 65 de goluri în fotbalul european pînă acum, fiind cu mult peste jucători de top ca Ronaldo sau Messi, care aveau mult mai puţine goluri înscrise la vîrsta de 21 de ani.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.