Campionate

Jose Mourinho a explicat pentru prima oară de ce a renunţat la Romelu Lukaku: "Ce mi-a cerut era imposibil!"

Jose Mourinho, antrenorul lui Chelsea, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 02 August 2014

Romelu Lukaku, 21 de ani, a fost vîndut de Chelsea celor de la Everton, după doar 15 meciuri jucate pe Stamford Bridge în ultimii 3 ani. Mulţi s-au mirat de ce un vîrf cu un potenţial gigantic nu a fost păstrat în lotul pentru noul sezon de portughezul Jose Mourinho

Afacerea s-a făcut pentru 28 de milioane de lire sterline. Atacanţii lui Chelsea sînt Didier Drogba, Diego Costa şi Fernando Torres. Mourinho a explicat pentru presa britanică de ce nu crede că Lukaku ar fi putut avea un rol important în viitorul echipei.

"Mentalitatea lui Romelu arăta că el nu este pregătit să vină la un club cu o competiţie majoră pe post, precum Chelsea. A vrut să joace pentru Chelsea, dar numai ca titular, iar la un club de talia noastră nu ne permitem să facem asemenea promisiuni. Asta l-a făcut să nu mai vrea să vină la noi. După asta, Everton a venit cu o ofertă şi, deoarece vrem să ascultăm de regulile fair-play-ului financiar, am fost nevoiţi să o lumă în calcul", a explicat Mourinho pentru Daily Mirror.

Lukaku, mai bun decît Ronaldo şi Messi la un loc
Belgianul în vîrstă de 21 de ani are pînă în acest moment 65 de goluri marcate în fotbalul european. Acesta a înscris pentru Anderlecht, West Bromwich şi Everton. Informaţia interesantă abia acum apare. Fotbalişti ca Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo, nume care sînt pe buzele tuturor iubitorilor de fotbal, au cifre mult mai mici decît Lukaku.

Argentinianul înscrisese pînă la vîrsta de 21 de ani doar 42 de goluri, iar "Balonul de Aur" din 2013 băgase mingea în plasă doar de 15 ori. Cel mai bine la capitolul goluri marcate pînă la 21 de ani, la egalitate cu Lukaku, stă Sergio Aguero, care are 65 de goluri date.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.