Gimnastica

Nadia Comăneci le-a povestit englezilor cum a "evadat" din România comunistă

Nadia Comăneci

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 03 August 2014

Nadia Comăneci a vorbit, într-un interviu pentru Daily Mail, despre perioada comunistă din România şi a povestit amănunte neştiute. Fosta mare campioană le-a spus jurnaliştilor englezi, cu lux de amănunte, cum a fugit din România în 1989.

"Eram ascultată, urmărită peste tot. Eram conştientă că ei ştiu fiecare loc în care am fost şi cu cine am vorbit. În acea perioadă, înainte de Revoluţie, dacă plecai trebuia să fugi de tot. Nu mai aveai cale de întoarcere.

Nici mamei nu i-am spus că plec. Ar fi făcut atac de cord! I-am spus fratelui meu Adrian, care a fost şi este cel mai bun prieten al meu. L-am luat pînă la graniţa cu Ungaria, iar acolo eram cu alte şase gimnaste cu care am plecat către Austria.

O dată ajunse la destinaţie am mers la ambasada SUA, iar ei mi-au oferit un zbor către New York. N-am mai vorbit niciodată despre asta. A fost greu în acea seară", a spus Nadia Comăneci pentru publicaţia engleză.

Nadia le-a spus jurnaliştilor cît de greu i-a fost să ia această decizie, crezînd că nu-şi va mai vedea familia niciodată.

"Cînd mă gîndesc la acel moment îmi este greu deoarece credeam că nu-mi voi mai vedea familia niciodată. Fratele meu a fost mereu alături de mine. Mi-a spus să mă duc şi să încep o viaţă nouă. A fost greu să plec, dar instinctul meu îmi spunea că fac ce trebuie", a mai adăugat fosta gimnastă româncă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.