Campionate

Racheta l-a spulberat! » O legendă a fotbalului palestinian a murit după ce o bombă israeliană a lovit blocul său

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

A jucat împotriva lui Platini într-un amical din 1994. A fost cel mai bun mijlocaş al Palestinei. Acum era moderatorul unei emisiuni de sport la o televiziune din Gaza


Bombe după bombe. Aproape 2.000 de morţi. Aproape 10.000 de răniţi. Şi fotbaliştii cad şi ei în acest război care nu le aparţine. La sfîrşitul lui iulie, portarul "naţionalei" U17 a Palestinei, Ahmed Abu Sida, a fost sfîrtecat de schijele unei bombe. Iar după Ahmed, o mare promisiune, a murit şi o fostă vedetă a selecţionatei arabe: Ahet Zaqout, care urma să împlinească 50 de ani.

"Nu am avut un mijlocaş mai valoros decît Zaqout în Palestina. Am pierdut un jucător extraordinar", a declarat Khaled Zaher, jurnalist sportiv în Gaza. Ahet a evoluat în 1994 într-un amical împotriva unei echipe a starurilor Franţei, condusă de Michel Platini.

Zaqout dormea cînd un elicopter israelian a lansat o rachetă asupra blocului său din nordul oraşului Gaza. Apartamentul a fost spulberat. Şi nu a mai rămas decît amintirea fostului internaţional.


10 gloanţe în genunchi!
Un alt episod imposibil de imaginat. În ianuarie, doi tineri fotbalişti palestinieni de la clubul Abu Dis FC au fost ţinta distracţiei lunetiştilor israelieni. Jawhar Nasser, 19 ani, şi Adam Abd al-Raouf, 17 ani, se întorceau de la antrenament cînd a început tirul sniperilor. Adam a fost împuşcat primul. Un glonţ în genunchiul stîng, două în cel drept. Jawhar a vrut să-şi salveze prietenul. Dar el a plătit scump: 7 gloanţe în genunchiul stîng, 3 în dreptul!


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.