Liga 1

Se completează careul de aşi » Steaua e tot mai aproape de a face două transferuri

Breeveld și Hamza ar putea încheia campania de transferuri a Stelei

Articol de Andrei Crăiţoiu, Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După Arlauskis şi Luchin, roş-albaştrii sînt tot mai aproape de a-i legitima şi pe Breeveld şi Hamza.

Steaua a început greu campania de achiziţii în această vară, dar pe măsură ce a avansat în Liga Campionilor, Gigi Becali a început să bage mîna tot mai adînc în buzunar.

Pînă acum, în această vară, la capitolul achiziţii notabile apar două nume, Arlauskis şi Luchin, dar calificarea în play-off-ul Champions League a făcut ca finanţatorul din Ghencea să-şi dea acordul pentru realizarea celorlalte două transferuri dorite de conducerea tehnică.

Preşedintele executiv Valeriu Argăseală a fost mandatat să parafeze înţelegerile cu Pandurii, pentru mijlocaşul Nicandro Breeveld, şi cu Botev Plovdiv pentru atacantul Younes Hamza.

Păunescu: "Vin amîndoi"
Viorel Păunescu, preşedintele de onoare al Stelei, a confirmat la DigiSport că atît Breeveld, cît şi Hamza vor ajunge în Ghencea: "Cu Gigi Becali e perfectat, mai sînt doar mici chestiuni de reglat în cazurile Breeveld şi Hamza! Gigi a simţit că este nevoie de întăriri la echipă şi a decis că este cazul să acţioneze. El a vorbit chiar de mai multe ori pe zi pentru a se realiza aceste transferuri, staţi liniştiţi că Steaua se va întări! E doar o chestiune de zile".

Hamza costă 400.000 de euro
Presa bulgară a scris ieri despre interesul Stelei pentru Younes Hamza. Ziariştii de la sud de Dunăre susţin că ultimele discuţii dintre cele două cluburi nu s-au încheiat cu o înţelegere.

Bulgarii ar fi solicitat 400.000 de euro, banii jos, iar roş-albaştrii au fost de acord să achite doar jumătate din această sumă acum şi restul după ce-şi asigură prezenţa în grupele Champions League. Antrenorul lui Botev a declarat: "Avem o ofertă concretă din partea Stelei, însă nu ne satisface momentan".

Lemnaru, adus ca rezervă
În această vară, la Steaua, a ajuns şi atacantul Valentin Lemnaru de la U Cluj, însă acesta are şanse mici să se impună în primul "11". Vîrful de 29 de ani a fost adus pentru a se complete lotul, avînd în vedere că roş-albaştrii rămăseseră fără nici un atacant de careu veritabil, după plecările lui Piovaccari şi Kapetanos.

Luchin, doar din grupe
Srgian Luchin nu poate fi utilizat în play-off-ul Ligii. Fundaşul de 28 de ani n-are drept de joc pentru că a evoluat deja în cupele europene, jucînd în "dubla" pe care Botev Plovdiv a disputat-o în turul 2 preliminar al Europa League, împotriva austriecilor de la Sankt Polten. Conform regulamentului, el poate evolua abia din grupe pentru noua sa echipă.

În schimb, Younes Hamza n-ar avea nici o problemă în a evolua dacă Steaua şi Botev Plovdiv se înţeleg pentru un transfer al atacantului. Tunisianul de 28 de ani n-a fost utilizat deloc de Plovdiv în cele două întîlniri din Europa şi ar avea drept de joc în tricoul Stelei.

"Luchin mi se pare o achiziţie bună, va reintra în circuitul echipei naţionale o dată cu sosirea la Steaua. Avînd în vedere că Gigi nu este lîngă echipă, orice achiziţie este o mare realizare" (Anghel Iordănescu, fost antrenor Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Luchin certat de foştii colegi
Foştii colegi de la Dinamo ai lui Srgian Luchin au reacţionat după ce acesta a ales să semneze cu Steaua. "N-am ce să discut eu cu el şi n-am ce să comentez despre acest transfer. Cred că fanii lui Dinamo se vor supăra, vă daţi seama. Eu aşa zic", a spus Torje.

Şi fundaşul lui Toulouse, Dragoş Grigore, l-a taxat pe Luchin pe facebook: "Nu sînt eu în postura de a judeca pe alţii, dar după ce ai pupat emblema clubului Dinamo nu ai cum să joci la Steaua". Luchin va fi prezentant oficial la Steaua sîmbătă, de la ora 12:00.

Lemnaru are ruptură!
Accidentat în primul meci jucat în tricoul Stelei, în deplasarea din Kazahstan cu Aktobe, Lemnaru va reveni la antrenamente abia peste două săptămîni. Acesta a suferit o ruptură musculară şi va putea fi folosit abia pe finalul lunii august. Atacantul de 30 de ani venit de la U Cluj a fost criticat dur pentru prestaţia sa.

"Nu vreau să cred că o să continue să joace aşa. A intrat la prima minge şi a căzut în fund, a mai avut una pe la centru şi a căzut iar. Mulţi cred că dacă a dat 13 goluri la Cluj, merge şi la Steaua şi te trezeşti că nu dă nici un gol pînă la final!", a comentat Panduru.

"Gâlcă va face faţă la Steaua"
Jean Vlădoiu a făcut o comparaţie între Reghecampf şi Gâlcă în direct la DolceSport: "Reghe a prins o anumită perioadă la Steaua, reuşind să formeze o echipă puternică. El a fost un tip mai conflictual, aşa cum am fost şi eu, dar în ceea ce priveşte profesionalismul, a fost foarte bun, jos pălăria! Gâlcă e un altfel de om, un tip deosebit, mult mai calm, mai liniştit. Eu cred că nu acesta este maximumul pe care îl poate arăta".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.