Europa League

Cine sunt adversarele echipelor româneşti în playofful Europa League

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 08 August 2014

Petrolul şi Astra şi-au aflat astăzi adversarele din play-off-ul Europa League. Ploieştenii trebuie să treacă de croaţii de la Dinamo Zagreb pentru a pătrunde în grupele Europa League, în timp ce Astra va încerca imposibilul cu Lyon.

Dinamo Zagreb este cea mai titrată echipă din Croaţia, fiind şi campionii en-titre.

"Albaştrii" intră în playofful Europa League după ce au fost eliminaţi din turul al treilea al Champions League de danezii de la Aalborg cu scorul general de 2-1.

Dinamo Zagreb e o veche cunoştinţă a echipelor româneşti, Poli Timişoara jucînd contra croaţilor în grupele Europa League acum cinci ani. Timişoara a pierdut ambele meciuri, cu 1-2 şi 0-3.

Croaţii evoluează pe stadionul Maksimir, care are o capacitate de 38.079 locuri.

Dinamo i-a administrat Petrolului cea mai usturătoare înfrîngere în cupele europene în sezonul 67-68, cînd i-a învins pe ploieşteni cu scorul de 5-0.

Olympique Lyon a terminat pe locul 5 sezonul trecut de Ligue 1 şi a intrat în Europa League din turul trei. Francezii s-au calificat în playoff după ce au trecut de cehii de la Mlada Boleslav, cu scorul general de 6-2.

Deşi nu au mai reuşit să ia titlul în Franţa din 2008, Lyon rămîne totuşi o formaţie periculoasă.

Dintre echipele româneşti, Lyon a mai întîlnit-o doar pe Steaua, în grupele Champions League, în sezoanele 2006-2007 şi 2008-2009, bilanţul fiind favorabil francezilor, cu 3 victorii şi o remiză.

Partidele se vor disputa pe 21 şi 28 august. Petrolul va juca primul meci acasă, în timp ce Astra se va deplasa în Franţa pentru partida tur.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.