Handbal

România învinsă de a doua echipă a Ungariei!

foto: Marius Ionescu

Articol de Marian Ursescu  —  sâmbătă, 09 august 2014

Selecţionerul Tadici nu le-a putut însă folosi pe Ada Nechita, Cristina Zamfir, Dana Băbeanu, iar Gabi Perianu a jucat foarte puţin.

Naţionala feminină a României a pierdut, 21-23, al doilea meci în turneul de la Kecskemet, în faţa echipei secunde a Ungariei. După 30-26 cu campioana Africii, Angola, "tricolorele" au început catastrofal contra maghiarelor: 3-11. A urmat o perioadă foarte bună în jocul României, au egalat la 11, dar tot unguroaicele au intrat în avantaj, la cabine: 13-12.

În partea a doua, jocul a fost strîns, dar unguroaicele au terminat în avantaj: 23-21. "Au vrut cu tot dinadinsul să cîştige. Am jucat prost, dar au fost decizii penibile de arbitraj. La 22-21, a fost un fault grosolan la Chiper, trebuia dat şi eliminare şi 7 metri, arbitrii nu au dat nimic! Şi am dat un singur exemplu", a declarat selecţionerul Gheorghe Tadici. Nechita, Zamfir şi Băbeanu nu au putut fi folosite, fiind accidentate, iar Perianu a jucat şi ea foarte puţin, resimţind dureri la umărul drept. "Am avut foarte puţine soluţii în atac", s-a plîns Tadici.

Paula Ungureanu a fost cea mai bună jucătoare de pe teren, 19 intervenţii salutare, dar prestaţia goal-keeperului nu a ajutat România să cîştige. Au marcat pentru "tricolore": Buceschi 5 goluri (3 din 7m), Brădeanu 3, Chiper 3, Chintoan 3, Oltean 2, Ardean-Elisei 2, Tudor 1, Pintea 1 şi Perianu 1.

Duminică, de la ora 17:30, România întîlneşte prima echipă a Ungariei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.