Tenis

OFICIAL! Simona Halep e a 33-a jucătoare din istorie care ajunge în TOP 2 mondial!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 11 august 2014

Simona Halep este, de astăzi, numărul doi mondial în ierarhia tenisului feminin, cea mai înaltă poziţie pe care a urcat vreodată o jucătoare din România, fiind depăşită la acest capitol doar de Ilie Năstase, primul număr unu mondial din istoria clasamentului masculin.

Zi istorică pentru tenisul românesc! Simona Halep a profitat de faptul că Na Li s-a retras de la turneul din Montreal şi, deşi n-a mai jucat de la titlul cîştigat la Bucureşti, a urcat o poziţie, pînă pe locul 2, în clasamentul publicat astăzi de WTA. Numai 32 de jucătoare au mai reuşit acest lucru înaintea Simonei. În momentul de faţă, jucătoarea de 22 de ani este devansată doar de Serena Williams, care are un avans de 2.365 de puncte.

"Anul acesta a fost minunat pînă acum, iar urcarea pe locul 2 reprezintă ceva incredibil. Mai sînt multe meciuri de jucat anul acesta şi abia aştept sezonul de hard. Rămîn concentrată în continuare pe calificarea la Turneul Campioanelor din Singapore", spunea Simona săptămîna trecută pentru site-ul WTA.

Halep va fi al doilea cap de serie la turneul de categorie Premier 5 de la Cincinnati, cu premii de 2,4 milioane de dolari, competiţie care începe luni. Românca va evolua direct în turul secund, unde va evolua împotriva învingătoarei dintre Polona Hercog şi Kirsten Flipkens.

Clasamentul WTA
1. Serena Williams (SUA) 9.150 puncte
2. Simona Halep (România) 6.785
3. Na Li (China) 6.565
4. Petra Kvitova (Cehia) 5.930
5. Agnieszka Radwanska (Polonia) 5.625
6. Maria Şarapova (Rusia) 4.986
7. Angelique Kerber (Germania) 4.570
8. Eugenie Bouchard (Canada) 4.450
9. Jelena Jankovici (Serbia) 3.900
10. Victoria Azarenka (Belarus) 3.683


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.