Campionate

Apel disperat al Agenţiei Mondiale Antidoping: "Testaţi jucătorii de fotbal!" » Cifră incredibilă: în Spania, în 2013, nu a fost realizat nici un control de sînge!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 12 august 2014

Agenţia Mondială Antidoping a făcut un apel public către fotbalul mondial de elită: creşteţi numărul de controale de sînge!

Conform WADA, în 2013, doar 2,38% din testele făcute în campionatele puternice din lume au presupus recoltare de probe sanguine, în condiţiile în care forul internaţional recomandă minimum 10%!

Recoltarea de probe sanguine este vitală, dacă federaţiile naţionale vor să descopere existenţa hormonilor de creştere, a eritropoietinei (EPO) sau a altor substanţe interzise sofisticate.

În ciuda faptului că probele de urină nu oferă nici un rezultat concludent în cazul dopingului avansat, 77% din teste au fost de urină.

Comitetul Olimpic Italian, responsabil pentru Serie A, a realizat cele mai multe teste de sînge pe fotbalişti, cu 232 de teste în timpul competiţiilor, adică un procentaj de 8% dintr-un total de 2896 de teste.

Organizaţiile responsabile de teste în campionate puternice precum Spania sau Brazilia nu au făcut nici măcar un test timp de un sezon! :O

În toată lumea fotbalului, în 2013, s-au realizat 28,002 de teste, 667 fiind de sînge.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.