Tenis

Laude din toate părţile după ce Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Cincinnati » Cum poate ajunge numărul 1 în WTA Race

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Românca e apreciată pentru jocul ei, dar şi pentru progresul evident pe care l-a realizat în învăţarea limbii engleze.

Simona Halep are de ce să fie zîmbitoare. La începutul săptămînii a devenit numărul 2 mondial, jocul îi merge de minune, iar presa română, dar şi internaţională, are numai cuvinte de apreciere la adresa ei.

"Incredibil cît ai putut să-ţi îmbunătăţeşti engleza, faţă de anul trecut!", i-a spus un reporter la conferinţa de presă. "Mă bucur să aud asta, dar nu este ceea ce aş vrea eu", i-a răspus surîzînd Simona.

Calificare în două seturi
A intrat apoi pe teren pentru meciul cu belgianca Kristen Flipkens, numărul 54 mondial. Deşi nu a etalat cel mai bun joc de care e capabilă, Halep a trecut lejer, în două seturi: 6-4, 6-2. A realizat cinci breakuri, dar şi-a şi pierdut serviciul în două rînduri.

După o oră şi 28 de minute, românca trimitea bezele spectatorilor de pe Terenul Central. În turul 3, Simona va juca joi noapte împotriva învingătoarei din meciul Lucie Safarova (Cehia, favorita 16) şi Zarina Dias (Kazahstan). Safarova a trecut de Venus Williams în primul tur, iar Dias a eliminat-o pe Irina Begu.

Nu ţine să o întîlnească pe Serena
Simona Halep e foarte încrezătoare în forţele sale. "Da, cred că pot să bat pe oricine la ora actuală. Totuşi, fiecare meci e dificil, dar eu cred că pot concura cu orice adversară", a subliniat constănţeanca. Întrebată dacă poate trece chiar şi de Serena Williams, Halep a răspuns sincer: "Provocarea mea este de a juca întotdeauna tenisul cel mai bun. Cîteodată nu o fac pentru că emoţiile sînt mari. Dar acum mă simt pregătită să evoluez împotriva ei. Dacă este posibil însă, mi-aş dori să nu o întîlnesc în finală", a declarat românca rîzînd.

Poate fi numărul 1 în WTA Race
Pe partea sa de tablou, Halep ar putea da în "sferturi" peste Maria Şarapova. Rusoaica, favorită 5, a avut nevoie de trei seturi în turul doi pentru a trece de Madison Keys (SUA). După ce a învins-o în finală la Roland Garros, Simona îşi poate lua acum revanşa. Mai ales că, în condiţiile în care va ajunge mai sus decît adversara sa, va deveni numărul 1 pe baza punctelor acumulate în acest an, în drumul spre Turneul Campioanelor de la Singapore.

"Vîntul ne-a deranjat destul de mult şi în primul set am fost puţin agitată la 5-2. Belgianca a revenit destul de bine, serviciile ei m-au încurcat astăzi, dar sînt fericită că am cîştigat, chiar dacă nu am jucat cel mai bine" (Simona Halep după meciul cu Flipkens)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.