Campionate

VIDEO Cum s-a prezentat Ludogoreţ la ultimul meci înainte de Steaua: 2-0 cu ŢSKA Sofia. Vezi reuşita lui Hamza!

Fostul stelist Valentin Iliev, 34 de ani, acum căpitan la ŢSKA Sofia, i-a făcut faţă cu mare greutate lui Hamza, tunisianul reuşind să şi marcheze

Articol de Cătălin Popescu, Raed Krishan (foto)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

În derby-ul cu ŢSKA Sofia, antrenorul lui Ludogoreţ a menajat aproape toţi titularii în perspectiva bătăliei de marţi, cu Steaua.

Campioana Bulgariei nu concepe să nu ajungă în faza grupelor Ligii Campionilor. Aseară, la Razgrad, deşi a întîlnit-o pe ŢSKA Sofia, actualul lider al campionatului, Ludogoreţ a fost cu gîndul numai la Steaua!

Antrenorul Gheorghi Dermengiev a folosit doar doi dintre jucătorii care ar putea fi pe teren la Bucureşti: mijlocaşul stînga Misidjan şi stoperul Aleksandrov. În rest, Quixada a fost rezervă, iar celelalte vedete din atac, Bezjak şi Marcelinho, nici măcar n-au fost oprite în lot, la fel ca şi Moţi.

Chiar şi aşa, formaţia din Razgrad a dominat-o constant pe ŢSKA. Bulgarii ţin bine de minge, iar jocul lor se bazează pe posesie, fără a se grăbi să atace poarta. În faţă, cei trei mijlocaşi ofensivi fac des schimb de locuri şi pasează din prima, iar Hamza a fost precum un stîlp înfipt în coasta stoperilor adverşi, dar s-a văzut că nu se simte bine acolo.

Tunisianul n-a avut parte de prea multe mingi, însă a creat culoare pentru colegii săi. Aşa s-a întîmplat şi în minutul 30, cînd Misidjan a marcat după o centrare pe jos a lui Abalo. Olandezul s-a revanşat în minutul 51. A pus o minge pe fruntea lui Hamza, iar tunisianul furat Stelei a înscris pentru 2-0.

În defensivă, bulgarii nu se grăbesc şi ies cu mingea pasînd aproape. Uneori, fundaşii laterali încearcă diagonala către mijlocaşul de pe banda opusă. Aleksandar Aleksandrov, fundaşul central care va fi pe gazon şi marţi, stă foarte bine în teren şi intervenţiile sale sînt la limita regulamentului, iar Sergiu Buş, un fotbalist cu un fizic similar celui al lui Chipciu, a simţit pe propria piele acest lucru.

Românul a fost pus de mai multe ori la pămînt de bulgar şi a cîştigat foarte puţine dueluri şi aproape nici unul aerian. Cu toate acestea, cea mai mare ocazie a lui ŢSKA i-a aparţinut lui, însă a trimis în portar din 7 metri, după ce s-a desprins din marcajul lui Aleksandrov!

Sub privirile lui Gâlcă
La partida de aseară a fost prezent şi antrenorul Stelei, Costel Gâlcă. Acesta a venit însoţit de secundul său, Dumitru Uzunea. Cei doi au stat la tribuna oficială şi i-au urmărit atent pe adversari. Din păcate, antrenorul bulgar a menajat aproape toţi titularii, iar Gâlcă nu a putut să-şi facă o părere despre jocul lui Ludogoreţ.

Ludogoreţ - ŢSKA Sofia 2-0
Au marcat: Misidjan (30), Hamza (51)

Ludogoreţ: Cvorovici - Choco, Terziev (Barthe, 66), A. Aleksandrov, Minev - Fonseca, Anicet - Abalo, Wanderson, Misidjan (M. Aleksandrov, 76) - Hamza (Quixada, 55). Antrenor: G. Dermengiev.

ŢSKA Sofia: Divis - Popov, V. Iliev, Tuncev, Kukoc - Galcev (Felipe, 53), Sunday (Joachim, 72) - Luis Soares, Malachias, Milisavljevici (Toni Silva, 53), Sg. Buş . Antrenor: S. Mladenov

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.