Campionate

VIDEO Încălzire pentru infern » Manchester City s-a impus la Newcastle, dar urmează un tur de forţă: Liverpool, Arsenal, Chelsea

David Silva, în albastru, deschide scorul la Newcastle. Nici o șansă pentru portarul Krul // Foto: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Campioana a avut cel mai convingător start de sezon dintre toate candidatele la titlu. Şi ca evoluţie, şi ca scor.

Ieri, la Newcastle, Man. City le-a transmis un avertisment clar contracandidatelor la coroana cu lauri: "Eşecul din Supercupă, în faţa lui Arsenal, a fost un accident". Campioana a cîştigat cu 2-0 şi, în ciuda emoţiilor pe care le-a trăit în repriza secundă, se poate spune că a avut cel mai convingător start dintre toţi greii Angliei.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Argumente? O primă repriză pe care a avut-o la degetul mic şi-un gol de generic TV, cu călcîiul lui Dzeko şi finalizarea impecabilă a lui Silva. Dar şi un joc legat, în regim de viteză, neaşteptat de cursiv pentru acest stadiu al sezonului. Sigur, nu totul a mers ca pe roate. Lipsa de concentrare în anumite momente era să-i coste scump pe "cetăţeni".

Dar, într-un final incendiar, cu Ayoze la un pas de egalare, a apărut salvator rezerva Aguero: 2-0. Şi City e acum în priză pentru turul de forţă care o aşteaptă: Liverpool, Arsenal şi Chelsea în următoarele 4 etape.

5-0 a fost raportul şuturilor pe poartă în favoarea lui Man. City (13-12 la total)

ALTE ŞTIRI DIN ANGLIA:

Întîlnire cu Sabatini
Roma a făcut primul pas concret în tentativa de a-l achiziţiona pe Vlad Chiricheş. Sîmbătă, în timpul meciului cu West Ham (1-0), fundaşul lui Tottenham a fost abordat în tribună de directorul sportiv al Romei, Walter Salbatini. Potrivit presei italiene, cei doi s-au întreţinut un sfert de oră despre mutarea în Serie A. Roma e interesată de un împrumut pe un an cu drept de cumpărare.

Minut de reculegere
Înaintea meciului au fost omagiaţi John Alder şi Liam Sweeney, doi suporteri care şi-au pierdut viaţa în iulie, cînd avionul în care se aflau a fost doborît deasupra Ucrainei de separatiştii ruşi. Familiile celor doi, însoţite de căpitanii Collocini şi Kompany, au depus jerbe de flori la centrul terenului (foto) în aplauzele tribunelor.

LIVERPOOL - SOUTHAMPTON 2-1: Să intre Gardoş!
Dacă apărarea ar fi fost la înălţimea celorlalte compartimente, Southampton n-ar fi pierdut ieri la Liverpool. Deşi au cedat numeroşi jucători în intersezon, Lovren şi Lallana cumpăraţi chiar de "cormorani", "sfinţii" i-au pus mari probleme vicecampioanei. Sterling a deschis scorul, dar Clyne a egalat la capătul unei combinaţii superbe cu Tadici.

Gazdele au continuat să sufere pînă spre final, cînd Sturridge, pe fondul unor greşeli în lanţ ale apărătorilor adverşi, a punctat pentru 2-1. Proaspăt transferat la Southampton, Florin Gardoş n-a jucat, dar cînd va fi apt, are şanse mari să fie titular în centrul apărării. Concurenţii Joshida şi Fonte au dezamăgit ieri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.