Tenis

Înapoi în control » Roger Federer s-a impus autoritar la Cincinnati. De ce şi-a supărat copiii :D

+3 Foto
Roger Federer, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 18 August 2014

Elveţianul Roger Federer s-a impus pentru a 6-a oară în Mastersul de la Cincinnati, după ce l-a învins în finală pe spaniolul David Ferrer, în 3 seturi disputate, scor 6-4, 1-6, 6-2

La a patra finală consecutivă, după cele de la Halle, Wimbledon şi Rogers Cup, Roger Federer a fost mai montat ca niciodată.

În faţa unui jucător pe care, pînă la începutul meciului, îl învinsese de 15 ori, fără să piardă vreodată, Federer a avut o sincopă majoră doar în setul secund, atunci cînd s-a văzut în pericol să piardă la 0. A urmat un set 3 fără istoric, iar Federer s-a impus atipic: la o minge de meci în care a cerut challenge!

Număr 3 mondial, de 17 ori cîştigător de Mare Şlem, elveţianul în vîrstă de 33 de ani a bifat al 80-lea trofeu din carieră, din 121 de finale, al 22-lea de Masters.

"În sfîrşit, am cîştigat un trofeu pentru copii. În ultimul timp, am adus acasă trofee mai mici, le-am zis că şi alea sînt victorii, dar ăsta ar trebui să îi mulţumească pe deplin. Cu David nu e niciodată uşor, deci mă bucur că am reuşit să mă impun", a explicat Roger Federer la final.

Următorul turneu pentru elveţian este US Open, acolo unde are un record de 5 victorii, dar unde nu a mai reuşit să se califice în finală din 2009.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.