Liga 1

Revoluţie în fotbalul românesc! AFAN pregăteşte cîteva proiecte pentru a-i ajuta pe jucători: "Unii nu ştiu că riscă închisoarea"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 20 august 2014

Preşedintele AFAN, Emilian Hulubei, a anunţat că se încearcă o revoluţie în fotbalul românesc, fiind de părere că jucătorii români au nevoie de mai multă atenţie atunci cînd îşi semnează contractele, dar şi de anumite beneficii. 

"Vrem să demarăm o campanie împotriva meciurilor trucate. Mă voi duce să discut cu toţi fotbaliştii din primele trei ligi despre acest lucru. Mulţi habar nu au la ce se expun şi că riscă închisoarea.

Am observat că fotbaliştii au început să reacţioneze la chemările noastre. Cînd le-am cerut să semneze protestul faţă de regulamentul care permitea cluburilor să rezilieze contractul unilateral, toţi jucătorii din primele 3 ligi au semnat.

Altfel, mergeam la TAS. De teamă, comitetul executiv din 13 august a modificat regulamentul şi a rămas ca pînă la 1 ianuarie să ajungem la o formă de regulament acceptată de toate părţile.

Un alt proiect este să ne întîlnim cu mari firme asiguratorii pentru a-i asigura pe jucători. Vom propune în comitetul executiv o asigurare comună la care să contribuie fotbaliştii, este în interesul lor.

La noi, fotbaliştii nu sînt asiguraţi, e unic în lume. Noi ajutăm fotbaliştii. De exemplu, tot stafful lui Gâlcă a stat împreună cu AFAN pînă la 4 dimineaţa în discuţii cu Argăseală înainte de a semna. Insa totul a decurs normal, presedintele Stelei fiind un profesionist desavarsit si cunoaste bine toate regulamentele.

Eu ii sfătuiesc pe toţi să treacă pe la noi înainte să semneze contractele", a spus Emilian Hulubei la emisiunea "Gol după gol" de la H FM.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.