Liga Campionilor

Steaua e unică în Europa! » A bifat un record care închide gura rivalelor din Liga 1

Articol de Florin Dincă  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dintre echipele intrate în turul 2 în actualul sezon al cupelor europene, Steaua a avut cel mai mare aport la coeficientul ţării ei.

Steaua îşi va continua parcursul european pînă la jumătatea lui decembrie, indiferent că va trece sau nu de Ludogoreţ. Pe lîngă interesul clubului, financiar şi de natură sportivă, pentru imagine, Steaua reprezintă în continuare principalul vector de puncte la coeficientul României, cel care se ia an de an în calcul în momentul în care fiecare ţară primeşte repartizarea numărului de echipe participante în Europa.

Deja clubul din Ghencea are un mic record la acest capitol, deşi încă n-a ajuns în grupele Ligii Campionilor. Dintre toate echipele care au intrat în joc măcar din aceeaşi fază în care a făcut-o şi campioana României, turul 2 preliminar, Steaua e cea care a contribuit cu cea mai mare parte pentru ţara sa. Nici o altă echipă nu a adus un punctaj mai bun pentru ţara din care provine faţă de cît a adunat Steaua.

În 5 meciuri disputate deja, roş-albaştrii au 4 victorii şi un egal, ceea ce înseamnă 4,5 puncte. Comparativ chiar cu adversara din play-off, Ludogoreţ e la mare distanţă. Are tot 5 meciuri jucate, însă o singură victorie, 3 remize şi un insucces, cel de marţi, de pe Arena Naţională.

Topul european al contribuţiei la coeficientul ţării
Echipa: Punctaj
1. Steaua (România): 4,5
2. Slovan Bratislava (Slovacia): 3,5
3-4. Maribor (Slovenia): 3
Celtic (Scoţia): 3
5. Qarabag (Azerbaidjan): 3

4 puncte de bonus la coeficient va primi Steaua în cazul în care se va califica în grupele Champions League

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Nemulţumit de scor
Olandezul Nicandro Breeveld cred că Steaua trebuia să cîştige la un scor mult mai mare în faţa bulgarilor: "Am făcut un meci bun, dar cred că scorul nu e unul bun. Mai e un meci, însă cred că avem şanse mari la calificare. Se mai întîmplă în fotbal să ratezi şi penalty, dar e bine că Alex, după aceea, a marcat. Am fost peste ei, am avut încredere că vom marca. Ei au avut ocazii mai mult din corner şi din fazele fixe".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.