Campionate

INTERVIU Walter Zenga, invitat special la antrenamentele lui Real Madrid şi Atletico » Secretele lui Ancelotti, telenovela Casillas şi atu-urile lui Simeone

Foto: Marca

Articol de Ioana Mihalcea  —  vineri, 22 august 2014

Italianul Walter Zenga se află în aceste zile la Madrid, unde este invitat la antrenamentele lui Carlo Ancelotti şi Diego Simeone. Fostul antrenor al Stelei şi al lui Dinamo a fost intervievat de spaniolii de la Marca pe mai multe teme de actualitate.


- Cum l-aţi simţit pe Ancelotti zilele astea?

- Mulţumit. E unul dintre cei mai buni antrenori din lume şi are o echipă fantastică, de calitate, tot ceea ce-şi poate dori. Are jucători precum Cristiano, Kroos... Mie personal îmi place mult Di Maria, e un jucător extraordinar.

- Şi lui Ancelotti îi place, şi fanilor, care l-au ovaţionat la Supercupă, deşi anul trecut îl fluierau...
- Aşa e fotbalul. Zici că nu vrei aşa un jucător şi apoi te enervezi că nu intră. De aceea Ancelotti e unul dintre cei mai buni din lume, are cap.

- Aici i se spune «Pacificatorul».
- «Pacificatorul»? (rîde) Nu e uşor să fii antrenor la Real Madrid, cu toată presiunea şi lumea care este în jurul echipei.

- Vi s-a părut plictisitor meciul tur al Supercupei?
- Da, pentru că sîntem în august şi e încă devreme pentru un fotbal de calitate şi intensitate. E un calendar încărcat, cu meciuri marţi, vineri, luni...

- Analizînd ca fost portar golul luat de Casillas vi se pare că a greşit?
- La finalul meciului mereu e vina portarului sau a antrenorului. În fotbal e mereu aşa. Unul din ei e vinovat. Şi uite, eu întîi am fost portar, acum sînt antrenor! (rîde)

- Cum se vede din afară situaţia lui Iker?
- Asta e viaţa. Cînd eu eram cel mai bun portar din lume credeam că totul va fi mereu aşa, iar cînd cariera mea a început s-o ia în jos nu îmi imaginam că nu voi mai putea juca la Inter, dar cu siguranţă etapa mea acolo se terminase. Nu zic că e cazul cu Iker, dar mai e un portar bun la Real. O echipă ca a lor, care se bate pentru trofeul Ligii Campionilor, campionat, Cupă e normal să aibă portari de înalt nivel.

- V-a surprins nivelul lui Casillas la Mondial?
- Un portar e mare şi pentru că echipa lui e mare. La Mondial, Spania n-a fost cea de acum 4 ani. Buffon e incredibil şi la ultimele două turnee finale, Italia a plecat acasă, pentru că nu aveam echipă.

- Keylor Navas în schimb a făcut un turneu bun.
- Da, Navas, Courtois, Bravo. A fost Mondialul portarilor buni. Real are doi portari de valoare şi ăsta va fi un avantaj pentru club, nu un dezvantaj.

- De echipa lui Simeone ce ziceţi?
- Atletico e oglinda antrenorului său. E clar. Are un lot interesant. Ştie că dacă nu are intensitate, agresivitate, foame diferenţa faţă de cei din frunte va fi mare. Simeone e mare, dar nu numai pentru că a jucat finala Ligii şi a cîştigat titlul, ci pentru cum munceşte zi de zi. Şi are un vestiar fantastic.

- Acesta este visul oricărui antrenor. Cum vedeţi viitorul dumneavoastră pe bancă?
- Din păcate sînt într-o pauză, dar am avut norocul de a veni să văd aceste meciuri şi de a sta două zile cu Ancelotti la Madrid şi două cu Simeone, de a vedea cum gestionează situaţiile, conferinţele de presă, cum pregătesc meciurile.

- Cum sînt preşedinţii de club în Emirate?
- Ca aici. Pretenţioşi. Vor să cîştige tot fără să ia vreun gol. 

- Normal, pentru că altfel e vina portarului!
- Şi a antrenorului!




Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.