Diverse

O nouă investigaţie jurnalistică finalizată de justiţie » Copos, 4 ani cu executare în Dosarul Loteria 1

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 25 August 2014

Afacerile dintre George Copos şi Loteria 1, unele dintre ele incluzînd şi clubul Rapid, i-au adus acestuia astăzi o nouă condamnare, 4 ani de închisoare cu executare.

Investigaţia jurnalistică derulată de echipa care azi face Gazeta Sporturilor, dar şi de alte ziare, România Liberă, EVZ, Cotidianul, a semnalat încă de la începutul anilor 2000 matrapazlîcurile dintre firmele lui Copos şi Loteria Română.

Copos era prieten cu şeful Loteriei, Nicolae Cristea, şi el judecat în acest dosar şi condamnat azi la 4 ani de închisoare cu executare.

Semnalele trase de presă cu insistenţă au fost insă ingnorate atît de politicienii care aveau Loteria în subordine cît şi de Copos. În plină campanie împotriva acestor afaceri, Copos, cîţiva intermediari şi Nicolae Cristea au încheiat o afacere imobiliară în 2004. Abia în 2006, statul a început urmărirea penală împotriva lor. Procesul a durat 8 ani şi două luni.

Decizia de azi nu face referire la o contopire a pedepsei cu cea pe care Copos o mai are de executat în Dosarul Transferurilor, 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Instanţa urmează să decidă dacă dacă la pedeapsa iniţială va fi adăugat sau nu un spor.


CITEŞTE pe TOLO.ro:

Ce făcea George Copos cînd era puternic

Cum erau să rămînă Mircea şi Răzvan Lucescu fără banii luaţi de la Copos din cauza Dosarului Loteria




Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.