Liga Campionilor

Joacă! » Giedrius Arlauskis şi Cristi Tănase au fost recuperaţi şi vor fi pe teren cu Ludogoreţ

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dodel revine după 17 zile de pauză cauzată de accidentare, dar Gâlcă are nevoie de el, în condiţiile în care îi lipseşte deja Chipciu


Gâlcă are motive în plus să fie optimist: doi "pacienţi" se transformă în titulari. Arlauskis şi Tănase vor juca în această seară, după ce utilizarea lor a fost sub semnul întrebării în ultimele zile. Portarul se accidentase în prima repriză a celui mai recent meci din campionat, 0-1 cu Ceahlăul, dar a scăpat de dureri şi va intra din start la Sofia. Rezerva Niţă nu ar fi prezentat garanţii suficiente, aşa că vestea recuperării lituanianului e extrem de importantă pentru stelişti.

Devenise esenţială şi prezenţa lui Cristi Tănase în echipă, din momentul în care suspendarea lui Alex Chipciu îl lăsase pe Gâlcă fără un om important din atac. Dodel îşi va lua în primire postul de mijlocaş stînga, pe un flanc care a suferit, în faza defensivă, în partida tur cu Ludogoreţ.

Latovlevici, fundaşul stînga, a explicat, după ce a jucat slab contra bulgarilor, că a fost încurcat de absenţa lui Tănase, cu care e mai obişnuit să facă pereche pe bandă decît este cu Sînmărtean, înlocuitorul lui Cristi în jocul de pe Arena Naţională.

Există întrebarea "Cum se va descurca Dodel la primul meci după 17 zile de pauză?". El nu a mai evoluat de la victoria cu 1-0 contra lui CFR Cluj, în care a şi înscris. Pauza ar putea să-l fi scos din ritmul obişnuit. Timp de două săptămîni, Tănase nici nu s-a antrenat în ritmul maxim, la care s-au pregătit colegii lui. Dar Gâlcă mizează pe faptul că Dodel e un jucător puternic, capabil să ajute echipa într-un meci de luptă, cum va fi cel de la Sofia, şi e un fotbalist în stare să contribuie mult în momentele în care echipa se apără. E argumentul cu care selecţionerul Piţurcă a justificat mereu convocarea şi utilizarea lui Cristi la "naţională", atunci cînd era contestată alegerea lui Dodel.

"S-ar putea să se cunoască în jocul lui Tănase faptul că a lipsit mai mult de două săptămîni. Pentru randamentul unui jucător contează o astfel de pauză"
Dinu Gheorghe, preşedinte Astra

37 de meciuri are Dodel în echipa naţională, pentru care a înscris de 6 ori. E la al 6-lea sezon în tricoul Stelei, cu care s-a calificat an de an în grupele Champions League sau ale Europa League

Echipa probabilă a Stelei:
Arlauskis - Rîpă, Szukala, Varela, Latovlevici - Prepeliţă, Breeveld - Ad. Popa, L. Sînmărtean, Cr. Tănase - Keşeru


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.