Tenis

Povestea cutremurătoare a Mirjanei Lucic-Baroni, adversara Simonei Halep de diseară!

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Românca Simona Halep o întîlneşte vineri pe Mirjana Lucici-Baroni, o jucătoare croată care a fost agresată în copilărie de tatăl său. Partida contînd pentru turul III la US Open are loc după ora 20:00 şi va fi transmisă de Eurosport

Simona Halep e la un meci distanţă de a-şi egala performanţa din 2013, optimi de finală, care este şi cel mai bun rezultat al româncei la turneul de la New York. Pentru a face acest lucru, ea trebuie să treacă vineri de Mirjana Lucici-Baroni. O croată în vîrstă de 32 de ani, care vine din calificări, care a învins-o pe Garbien Muguruza şi care are o poveste de viaţă care dă fiori.

Mirjana a fost o junioară ce promitea multe. La 14 ani a cîştigat titlul la US Open la juniori şi se întrezărea o carieră prodigioasă. Însă, Mirjana a fost un copil care a suferit mult. Bătăile erau la ordinea zilei în viaţa ei. Tatăl său, Marinko, era un tiran. De cîte ori pierdea vreun meci, primea o corecţie.

Primul abuz pe care şi-l aminteşte s-a întîmplat la cinci ani. "M-a lovit direct în nas. Am sîngerat prin toată casa. Nu aveam ideea ce se întîmplă, a fost ca un şoc. După aceea au venit şi altele", a povestit croata.

De multe ori o lovea cu piciorul în cap, iar la 14 ani, după o semfinală pierdută la Milano, cînd s-a întors acasă, tatăl său a băgat-o în cadă şi a bătut-o timp de patruzeci de minute.

În 1998 a reuşit să fugă de acasă şi împreună cu mama şi fraţii săi a plecat în America. Un an mai tîrziu avea să ajungă în semifinale la Wimbledon. Frica de întîlnirea cu tatăl şi problemele financiare au făcut-o să renunţe la tenis în 2003.

S-a reîntors în 2010, iar acum e locul 121 în lume. "Fiecare meci pe care îl cîştig e ca un turneu pentru mine. Mă bucur de fiecare clipă pe care o petrec pe teren, mă bucur că pot să joc din nou", a spus croata pentru bleacherreport. O jucătoare care a trecut prin multe nu are nimic de pierdut.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.