Liga 1

Dinamovistul Elton visează la titlu: ”Măcar o etapă pe locul 1”

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Brazilianul Elton speră să ajungă să se lupte la titlu cu Dinamo, considerînd că această performanţă i-ar stimula şi mai mult pe el şi pe colegii săi


- Elton, ce planuri ai tu cu Dinamo în acest campionat?

- Normal, să cîştigăm fiecare meci şi să ajungem pe locul 1. Măcar o etapă să fim acolo, să demonstrăm că putem ajunge la cel mai înalt nivel în România. Cred că dacă am atinge această performanţă, ne-ar stimula şi mai mult. Am avut ceva ghinion în ultimele etape, în care n-am învins şi am făcut doar remize.

- Este enervant că vă uitaţi la televizor joia, cînd e Europa League?
- Da, ştiu la ce te referi, că noi ne-am calificat în această competiţie, dar n-am putut juca. E o mică dezamăgire că nu am avut posibilitatea să ne luptăm ca să fim în grupe. Însă clubul avea nevoie de un restart, aşa ni s-a explicat. Ne dorim să jucăm cu echipe din Europa în competiţii oficiale, cred că am fi pregătiţi.

- Cum te simţi tu în România după un an de Bucureşti?

- Bine. Aveţi o ţară plăcută, cu oameni senini. Mi-ar plăcea să cunosc mai multe din frumuseţile României, am înţeles că aveţi munţi, mare, staţiuni, mănăstiri celebre.

- Dacă ai fi fost în locul lui Cosmin Moţi, contra Stelei, cîte penalty-uri parai?
- Am văzut ce-a făcut românul vostru. Fantastic pentru un jucător de cîmp într-un meci cu miză. Cred că a cîştigat războiul psihologic cu steliştii, să vă uitaţi cum îi dă mingea ultimului care ratează. Ca să răspund la întrebare, nu sînt chiar atît de mobil, ca o panteră, cum a fost Moţi. Speram să dea vreunul peste poartă.


"Mă simt bine la Dinamo, în special la meciuri, cu suporterii alături, pentru că fanii, prin căldura lor, îmi aduc aminte de Brazilia mea"
Elton da Silva, mijlocaş Dinamo


2 goluri a marcat Elton pentru roş-albi în 30 de meciuri de Liga 1


Alexe, coleg cu Cadu
Marius Alexe, 24 de ani, este în tratative cu două echipe, din Cipru şi din Grecia, pentru a fi împrumutat acolo timp de un sezon. În Cipru, ar putea fi coleg cu fostul căpitan al lui CFR Cluj, Ricardo Cadu, la AEL Limassol. Chiar lusitanul i-a pus o vorbă bună atacantului dinamovist! Varianta Turcia a picat pentru Marius, iar jucătorul nu acceptă diminuarea salariului de 10.000 de euro pe lună, cît are în Ştefan cel Mare, astfel că şefii roş-albilor au decis să-l împrumute.

Bălgrădean, luat la rost de olteni
De-abia a venit la Craiova, iar suporterii din Bănie l-au luat la ochi pe ex-dinamovistul Cristi Bălgrădean. Portarul s-a întîlnit, inopinat, cu un grup de fani ai celor de la CSU Craiova la ora 2:00 dimineaţa, în centrul oraşului. "Tu trebuie să dormi la ora asta, ce cauţi pe-aici? Sperăm că ai venit să faci treabă", i-au transmis ultraşii lui Bălgrădean. Situaţia n-a luat amploare. "Am fost «cîine», dar acum sînt «leu» sută la sută", a mărturisit "Pufi" pentru revista Maxima Sport.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.