Campionate

Interviu-eveniment » Un ziarist de la Gazzetta dello Sport îi îndeamnă pe italieni să vină în România: ”Federico Piovaccari a trăit un vis la Steaua”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 30 August 2014

Mirko Graziano, ziarist la Gazzetta dello Sport, a făcut radiografia noului sezon din Serie A şi a explicat de ce italienii, pînă la transferul lui Federico Piovaccari, nici nu se gîndeau să vină în România.

Interviul complet în care Granziano detaliază motivele pentru care fotbalul italian a decăzut în ultimii ani, dar şi de ce patronii nu mai investesc sume mari în transferuri poate fi citit în ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor sau pe platforma Gazeta Digitală.

Ziaristul a explicat şi de ce italienii erau speriaţi de un transfer în România şi cum i-a convins Federico Piovaccari să îşi schimbe părerea. "El a trăit un vis la Steaua, a fost cel mai important sezon din viaţa lui: a jucat în Champions League cu stadionul plin, a cîştigat campionatul. Mentalitatea italienilor este foarte ciudată. Pentru zeci de ani mai nimeni n-a vorbit limbi străine, societatea a fost foarte protectivă, copiii nu plecau de acasă decît după ce împlineau 30 de ani, toţi preferau să muncească la colţul străzii, să aibă familia aproape.

E greu pentru ei să se convingă de faptul că în Romania, la Steaua, ar putea să joace în Champions League sau în Europa League dacă ar alege alte echipe. Încet-încet, noile generaţii sînt mai deschise, încep să vorbească englezeşte, probabil a sosit timpul să facă marele pas şi să-şi dea seama că e mai bine să joci în România într-o echipă de vîrf decît să stai în Serie B în Italia", a spus Graziano.

Nu rata interviul-eveniment cu Mirko Graziano! Dacă nu ai găsit ziarul la chioşcuri, îl poţi citi pe platforma Gazeta Digitală.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.