Liga 1

Toate achiziţiile joacă în Europa! » Steaua a reuşit să pună pe lista UEFA toate transferurile din această vară

Luchin a jucat 3 meciuri pentru Steaua

Articol de Florin Dincă  —  marţi, 02 septembrie 2014

Luchin, Bourceanu, Rusescu, Breeveld şi Lemnaru vor fi în lotul pentru Europa League. Campioana poate înregistra 23 de jucători în loc de 25, limita maximă, întrucît are numai doi crescuţi de club, pe Toşca şi pe Filip, în loc de patru, cîţi prevede regulamentul.

Steaua chiar avea nevoie de întăriri! Încă o dovadă: nou-veniţii prind lotul de Europa fără ca antrenorul să fie nevoit să renunţe la fobalişti mai vechi, deci achiziţiile recente completează găuri din echipă, nu înlocuiesc pe nimeni.

Luchin, Bourceanu, Rusescu, Breeveld şi Lemnaru au loc pe listă şi jucătorii deja existenţi în Ghencea la startul preliminariilor rămîn şi ei eligibili pentru meciurile din grupe. Două excepţii există, Gabi Matei şi Ionuţ Neagu.

Fundaşul dreapta oricum nu e luat în calcul serios pentru meciurile oficiale. El a stat aproape permanent accidentat în ultimii trei ani şi chiar dacă s-a însănătoşit, e departe de forma fizică a unui fotbalist de acest nivel.

Iar Neagu, rezervă "clasică" la Steaua, are şanse şi mai mici să prindă echipa ca urmare a venirii lui Breeveld şi a revenirii lui Bourceanu, fotbalişti cu care ar trebui să concureze. Faţă de finalul stagiunii trecute, Gâlcă are jucători noi în toate compartimentele din echipă.

Arlauskis i-a luat locul lui Tătăruşanu în lot şi a devenit imediat titular de bază. În apărare, au apărut două nume noi importante, Luchin şi Papp.

Ex-dinamovistul va fi titular ca fundaş dreapta, iar stoperul împrumutat de la Chievo Verona va concura pentru titularizare cu Szukala şi cu Varela.

Bourceanu îşi va recăpăta locul din faţa apărării în momentul în care o să redevină apt de joc, probabil în cuplu cu nou-venitul Breeveld ori cu Prepeliţă.

Iar Lemnaru şi Rusescu îi au drept concurenţi pe trei dintre fotbaliştii care au început sezonul în tricouri roş-albastre: Keşeru, Chipciu şi Gabi Iancu. Dintre ultimii cinci, numai doi se vor afla în acelaşi timp pe teren, în mod normal.

Lotul pentru Europa League
Portari: Arlauskis, Fl. Niţă
Fundaşi: Rîpă, Luchin, Varela, Szukala, Papp, Latovlevici, Toşca
Mijlocaşi: Ad. Popa, Prepeliţă, Breeveld, Bourceanu, Sînmărtean, L. Filip, Cr. Tănase, N. Stanciu, Pîrvulescu
Atacanţi: Rusescu, Keşeru, Chipciu, G. Iancu, Lemnaru

Lista B: Cojocaru, Aldea, Grădinaru, Vîlceanu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.